Aftenliv på museumsøen

Hele sommeren igennem forvandles museumsøen ved aftenstide til et aktivt sted for Roskildes foreningsliv. Her samles sommerglade mennesker i alle aldre til sejladser, dans og musik.
Udgivet 28/06-2023

Hele sommeren igennem forvandles museumsøen ved aftenstide til et aktivt sted for Roskildes foreningsliv. Her samles sommerglade mennesker i alle aldre til sejladser, dans og musik.

Dagen igennem lyder taktfaste åreplask og øksehug på Vikingeskibsmuseets store, udendørs områder. Og man kunne derfor fristes til at tro, at der så bliver stille efter lukketid.

Men det er bestemt ikke tilfældet. Inden det bliver ’nat på museet’, indtager lokale klubber og foreninger sommeren igennem museets smukke område med udsigt til aftensol over Roskilde Fjord.

Gå til vikingeskib

Allerede fra det tidlige forår, er det de mange frivillige fra museets bådelaug, der er de første brugere af havneområdet, hvor de maler og klargør skibene til årets sejladser. Når aftenerne bliver lysere starter bådelaugene deres traditionsrige aftensejladser, og sommeren igennem er der faste træningsaftener for de forskellige vikingeskibe og deres besætninger.

Onsdagssejladser for alle bådelaugsmedlemmer - og måske dig?

Onsdag aftener i juni og i august er sejladserne dog helt særlige. Her kan alle medlemmer nemlig møde op til onsdagssejladser i Vikingeskibsmuseets mindre både. Her lærer man hinanden at kende – og man lærer nye fif til optimering af sejl og trim af båden – og man får måske også øvet sig i at ro i takt.

Går du med en indre sejler i dig, og er nysgerrig efter at finde ud af, hvordan du kan blive en del af det store sejlende fællesskab? Så er det ikke nogen dum idé at kigge forbi museumshavnen en onsdag aften i juni eller i august. Her kan man møde de engagerede sejlere, få en snak om alt det sjove og spændende, man kan opleve i vikingeskibsfællesskabet – og de allerfleste gange er der også plads til, at man kan komme med ud på en prøvetur.

Få mere at vide, og se hvordan du bliver medlem

Bliv medlem af Vikingeskibsmuseets frivillige bådelaug

Vil du vide mere om bådelaugene, og hvordan du bliver laugsmedlem?

» Find mere information om de frivillige fællesskaber og bådelaugene på bådelaugenes egen hjemmeside ...

Sommerdans på Museumsøen

Er du mere til sommerdans under åben himmel, så er Museumsøen også lige stedet.
Tirsdage kan du lære Linedance, onsdag er der folkedans, torsdag danses den sensuelle tango og fredag aftener står i salsaens tegn.

Se datoer og tidspunkter herunder (forbehold for aflysninger og ændringer), hvor du også finder links til foreningernes hjemmesider om sommerdans på museumsøen.

Sommerdans på Museumsøen

Tirsdag - Line Dance
Sommer Line Dance på Museumsøen. Alle er velkomne, og der er fri entré.
Tirsdage fra 13/6 til 8/8, kl. 18.30 – 21.00

Onsdag - Folkedans
Folkedans til et pragtfuldt stort spillemandsorkester. Alle er velkomne, og der er fri entré.
Det er ’Havnebanden’, der spiller, og du kan spille med, hvis du har lyst.
Onsdage i juni, juli og august, kl. 19.00 - 21.00

» Læs mere om sommer folkedans på museumsøen på Lirum-Larums hjemmeside ...

Torsdag - Tango
Torsdags-tango på havnen. Musikken vil variere mellem traditionelt og nontango.
Alle er velkomne, og der er fri entré.
Torsdage 25/5 til 27/7, kl. 18.00 - 20.30

» Læs mere om sommer tango på museumsøen på Roskilde Tangos Facebookside ...

Fredag - Salsa
Kom og nyd en sommeraften på Museumsøen med skøn salsa dans. Der er noget magisk over disse fredag sommeraftener. Det syder af tropisk stemning. Alle er velkomne, og der er fri entré.
Fredage fra 16/6 til 25/8, kl. 19.00 – 22.00

» Læs mere om sommer salsa på museumsøen på Salsa Latinas hjemmeside ... 


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen