Borgermøde den 16. januar om Nyt Vikingeskibsmuseum

Besøg Vikingeskibshallen og se de fem Skuldelevskibe
Udgivet 28/12-2023

Den 11. januar offentliggøres vinderen af arkitektkonkurrencen og i den forbindelse inviterer Vikingeskibsmuseet og Roskilde Kommune til borgermøde den 16. januar kl. 19-21.

Informationsaften om nyt vikingeskibsmuseum tirsdag den 16. januar 2024 kl. 19.00

Efter mange års arbejde med at sikre Skuldelevskibene - vores fælles maritime kulturarv - står vi nu over for en stor og fantastisk milepæl. Med stor lettelse og begejstring kan vi fortælle, at vi har fundet en vinder af arkitektkonkurrencen, og vi glæder os til at præsentere jer for Skuldelevskibenes nye hjem.

I marts 2023 modtog Vikingeskibsmuseet fem spændende projektforslag, og i juni 2023 blev tre forslag udvalgt til at gå videre til den endelige fase af arkitektkonkurrencen. De tre udvalgte teams har siden da videreudvikle deres projekter frem mod den endelige aflevering i november 2023. Vinderen af arkitektkonkurrencen bliver udvalgt af Roskilde Kommune, Vikingeskibsmuseet og fire fagdommere, der bistår med deres fagspecifikke viden. I løbet af de næste år skal vinderprojektet videreudvikles i samarbejde med Roskilde Kommune og museet, ligesom der skal udvikles en ny lokalplan.

Efter en lang proces glæder vi os til, at vi endelig kan præsentere rammerne for Nyt Vikingeskibsmuseum. Derfor inviterer Vikingeskibsmuseet og Roskilde Kommune til informationsmøde om projektet. I får denne aften præsenteret vinderforslaget og de konkrete planer for Nyt Vikingeskibsmuseum samt den proces, der tegner sig for byggeriet over de næste 5-7 år.  Aftenen starter med en velkomst ved borgmester, Thomas Breddam, og Vikingeskibsmuseets direktør, Tinna Damgaard-Sørensen. Herefter vil vinderprojektet blive præsenteret. Det endelige program offentliggøres, når vinderen af arkitektkonkurrencen er udpeget.

Der vil også være mulighed for at komme i dialog med flere af museets og kommunens medarbejdere, der er involverede i processen.

Praktisk information

Hvor: Borgermødet afholdes på Klostermarkskolens filmsal, Kongebakken 19-21, 4000 Roskilde
Hvornår: 16. januar kl. 19-21
Tilmelding: » Af praktiske hensyn er tilmelding nødvendig og foretages her...

Vinderforslaget samt de øvrige forslag i konkurrencen udstilles i Vikingeskibshallen

Fra den 12. – 28. januar 2024 vil forslaget være udstillet i Vikingeskibshallen. Der vil være gratis adgang til udstillingen, så alle interesserede kan se nærmere på Nyt Vikingeskibsmuseum. Adgang til Vikingeskibsmuseets øvrige udstillinger og aktiviteter vil fortsat kræve entrébillet.