En hyggelig aften med mjødsmagning i Café Knarr

Udgivet 22/11-2021

I fredags var Snoremark på besøg i Café Knarr, hvor der var arrangeret smagning af et bredt udvalg af deres meget forskelligartede mjød. Man kunne samtidig tilmelde sig spisning af dejlig mad fra Café Knarr, imens man lyttede, duftede og smagte på de forskellige typer af mjød.

Der var smagning af 7 slags mjød og Karin Sloth fra Snoremark tog deltagerne med på en tidsrejse i mjødens historie, krydret med spændende fortællinger om gamle sagaer, ingredienser og metoder.

Gæsterne havde en hyggelig aften med mange smagsoplevelser, gode historier og sagaer om mjød. 

Alt godt fra naturen

Snoremarks opskrifter udvikles ud fra smag, duft og en fornemmelse for hvilke frugter og urter, der vil skabe en samlet god smag sammen med honning og æbler – og ikke mindst hvad balancen skal være mellem de enkelte elementer. Der anvendes æbler og honning fra egen produktion og suppleres op med andre ingredienser som urter, vilde bær og andre spændende sager indsamlet i naturen.  

Selv egespåner fra rekonstruktion af et vikingeskib på Vikingeskibsmuseets bådeværft, er blevet taget under kærlig behandling og anvendt som smagsgiver til mjød.

Karin, som selv udvikler og laver mjøden, fortalte bl.a. om, at når vikingerne var til fin middag, var det kun vikinger med høj status i samfundet og gæster som sad med ved højbordet, der fik mjød, resten fik øl. Karin fortalte også en saga om, at mjød er visdommens drik, og hvis man drikker mjød, så bliver man klog. Så når mange tror, at mjød var vikingernes øl, så er det ikke helt rigtigt. Mjød var til det fine folk og var en eksklusiv drik. 

Mjød og mad i harmoni

Imens Karin fortalte de gode historier og om produktion af mjød, blev der smagt på den mjød hun fortalte om, og hun havde sammensat rækkefølgen, så det passede til den lækre mad, som Café Knarr serverede undervejs. Menuen bestod af fyldig græskarsuppe og vikingeplanke serveret som tapas med lækkert hjemmebagt brød til.

Folk var meget interesserede under hele arrangementet, og der blev stillet mange gode spørgsmål om produktion og råvarer, som Karin alle besvarede med stor viden og entusiasme.

Næste fredag den 26. november er det Musicon Mikrobryggeri som kommer forbi Café Knarr og giver smagsprøver på deres øl. 

» Læs mere her om de forskellige fredagsarrangementer i Café Knarr op til jul...