Foreningen ’Vikingeskibsmuseet Venner’ støtter ny, digital oplevelse med 80.000 kr.

Foreningen ’Vikingeskibsmuseets Venner’ donerer 80.000 kr. til udvikling af nye, digitale lydfortællinger om skibe og søfart i vikingetiden. Foto: Jacob Nyborg Andreassen
Udgivet 18/05-2021

Foreningen ’Vikingeskibsmuseets Venner’ donerer 80.000 kr. til udvikling af Vikingeskibsmuseets nye, digitale lydfortællinger om skibe og søfart i vikingetiden.

Fra 1. juni kan Vikingeskibsmuseets gæster lytte sig til spændende historier om de vidtberømte vikingeskibe, der står smukke – men tavse – og gemmer på fantastiske historier om en fjern fortid med uhyggelige krigstogter og handelsrejser til fjerne egne, om søfolkene ombord og om livet ved havet for 1000 år siden.

Donationen fra foreningen ’Vikingeskibsmuseets venner’ skal bidrage til virkeliggørelsen af det nyudviklede lydunivers, hvor museets gæster kan lytte til spændene fortællinger, der knytter sig til vikingeskibene.

’Vikingeskibsmuseets Venner’ begrunder deres valg af støtte til de nye lydfortællinger på denne måde:  ”Vi håber, at projektet kan bidrage til at give museumsgæsterne endnu mere spændende og mangfoldige oplevelser for både voksne og børn med medrivende fortællinger vikingeskibene og vikingetiden”.

Det er godt at have gode venner, også når man er et museum

Museumsbestyrelsens formand, borgmester Tomas Breddam glæder sig over, at museet har så gode venner, og takkede de engagerede medlemmer: ”Hvor er det dejligt, at I har mulighed for at støtte. Jeg glæder mig meget til at prøve lyd-guiden. Hils alle de gode venner af museet og sig tusinde tak for støtten”.  

Vikingeskibsmuseets direktør, Tinna Damgård-Sørensen er ligeså begejstret over gaven fra ’Vennerne’ og skriver således til tak: ”Tusinde tak, det er en meget, meget velkommen donation! Arbejdet med lyd-guiden skrider fremad - den bliver på alle måder et nyt tilbud til gæsterne. Både i form og indhold”.

Fantastiske fortællinger

1. juni er lyduniverset klar til museumsgæsterne via museums-app’en ’Useeum’, og det er både let og trygt, fordi gæsterne bruger deres egne smartphones. Museet har også låne-tablets, hvis man ikke selv har.

Lyd-guiden er tilrettelagt, så hele familien kan være med. Museumsgæsterne kan vælge guiden i tre versioner, der er opbygget omkring 8 poster på ruten rundt i Vikingeskibshallen.

Udgangspunktet er en medrivende fortælling, der tager afsæt i vikingetiden. Der er både et børnevenligt spor, et voksenvenligt spor, der har flere detaljer, og som tager lidt længere tid at lytte til og et ekspertspor, hvor museets forskere og håndværkere går i dybden med særligt udvalgte detaljer og emner.

Man behøver ikke lytte til alle fortællingerne på en gang, da de er enkeltstående historier, og man kan altid vende tilbage og høre resten af fortællingerne eller måske fordybe sig i ekspertsporet en dag, man har god tid.

Fakta om lyd-guiden:

• Lyd-guiden kan opleves fra 1. juni 2021 
• Lyd-guiden afspilles via via app’en Useeum, som hentes gratis i App Store eller på Google Play.
• Medbring en smartphone, ipad eller tablet og også gerne høretelefoner/earpods for at få den optimale oplevelse.
• Man styrer selv farten i rundturen i Vikingeskibshallen, og bestemmer også selv i hvilken rækkefølge, man vil opleve posterne.  

Fakta om foreningen ’Vikingeskibsmuseet Venner’:

• Foreningen Vikingeskibsmuseets Venner blev stiftet den 26. november 1990.
• Foreningen er en uafhængig forening med det formål at støtte Vikingeskibsmuseets arbejde og udvikling.
• Foreningen er repræsenteret i Vikingeskibsmuseets bestyrelse.
• Foreningen bistår løbende Vikingeskibsmuseet med frivilligt arbejde i museet, og omkring en tredjedel af kontingentmidlerne anvendes til årlige økonomiske donationer til konkrete projekter på museet.
• De senere års donationer har samlet beløbet sig til næsten 1,5 mio. kr.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen