'Havhingsten fra Glendalough' tager på sommertogt

'Havhingsten fra Glendalough' er en rekonstruktion af Skuldelev 2, og sejler her på Roskilde fjord.
Udgivet 08/07-2021

'Havhingsten fra Glendalough' stævner ud på sommertogt torsdag d. 8. juli 2021. Nu er det endelig blevet tid til, at besætningen kan tage på togt, efter at Corona satte en stopper for sejladserne i 2020.

Besætningen er nu meget ivrige efter at mødes, få vand under kølen og igen få de mange manøvrer til at sidde på rygraden. Besætningen glæder sig derfor til at komme ud på vandet, og igen sejle i de danske farvande. 

Årets togt bliver noget anderledes end tidligere togter. Togtet er 10 dage på vandet og foregår primært i Isefjorden, så besætningen tager ikke lange stræk på åbent vand i år. 

Togtet handler denne gang om at få trænet alle de manøvrer, som besætningen skal kunne på rygradden, for at kunne sejle Havhingsten mest effektivt og sikkert. 

Når Havhingsten stævner ud på Roskilde Fjord, går turen til Nykøbning Sjælland havn. Denne sommer er Nykøbing Sjælland nemlig basehavn. Her sejler besætningen ud hver dag og kommer tilbage under hele sommertogtet. Det betyder, at vi desværre må skuffe de mange havne, der havde ønsket, at Havhingsten kom forbi deres havn på sommertogtet. 

Dette års togt er et led i en plan om, at Havhingsten og besætningen skal øve sig på at tage på længere togter inden for de næste par år. Ved at øve sig er besætningen klar til at drage ud på længere togter i fremtiden. 

Så hold øje med det blå, gul og rød stribede skib, når det stævner ud på sommertogt.