MedlemsNyt 5/2022 for foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'

'Skibe og søfart i Danmarks oldtid' sælges med rabat ved receptionen.
'Skibe og søfart i Danmarks oldtid' sælges med rabat ved receptionen.
Udgivet 24/10-2022

Venneforeningens efterårssæson er godt i gang med foredrag og invitation til reception ved udgivelse af bogen 'Skibe og søfart i Danmarks oldtid'.

Kære medlemmer

Ingen medlemmer af vores forening kan være i tvivl om, at der arbejdes på et nyt Vikingeskibsmuseum, og de fleste vil også være bekendt med, at der er rejst fondsmidler og udskrevet en arkitektkonkurrence, som vil forløbe i flere faser frem til slutningen af 2023, før der kan udpeges et vinderprojekt. Den 26. september blev der holdt et informationsmøde for alle interesserede, og der skal lyde en tak til alle de medlemmer, som mødte frem og gav input til projektgruppen.

Venneforeningens efterårssæson er godt i gang, og det med et rigtig spændende foredrag den 22. september af museumsinspektør ved Nationalmuseet Peter Pentz som fortalte levende om sit forskningsprojekt om vikingernes tanker og verdensbillede. I den kommende tid er vi så heldige at have to spændende arrangementer at gå til, hvor man som medlem af vores forening kan møde museumsinspektør Morten Ravn.

Bogudgivelse og reception

I anledning af udgivelsen af bogen ’Skibe og søfart i Danmarks oldtid’, som Morten Ravn er forfatter til, inviteres alle medlemmer til reception i Vikingeskibshallen på fredag den 28. oktober kl. 14.30-16.30. Der bydes på forfriskninger og mulighed for at møde forfatteren.

» Find invitationen til bogudgivelen her...

Foredrag i Venneforeningen

Den 24. november fortæller Morten Ravn om de helt unikke guldbåde fra Nors, som er ca. 100 små bådmodeller i guld med spanter og ræling i bronze. Morten Ravn vil invitere os ind i refleksionerne om de forskellige mulige dateringer, som Guldbådene fra Nors lægger op til, og diskussionen om den problematiske datering af det omdiskuterede fund.

» Find efterårets foredragsprogram her...

Venlig hilsen

Thomas Maarup
Formand


Oprettet af Trine Harvøe Kristensen