Mød væveren på Strandengen

Mød den erfarne væver Anna Nørgaard, der viser forskellige teknikker til at bearbejde uld, så det kan bruges både i bådebyggeriet og til sejlfremstilling.
Udgivet 02/07-2021

Mød vores erfarne væver Anna Nørgaard, der viser forskellige teknikker til at bearbejde uld, så det kan bruges både i bådebyggeriet og til sejlfremstilling.

Uden skibe - ingen vikingetid. Og uden sejl - ingen vikingeskibe!

Vikingeskibsmuseets erfarne væver og tekstilhåndværker, Anna Nørgaard, viser og fortæller om sit arbejde med at fremstille blandt andet sitråd - kraftige uldsnore - der lægges mellem vikingeskibenes planker for at gøre dem helt tætte.

I kan også høre om, hvordan den komplicerede brikvævning både blev brugt til at lave smukke, favestrålende bånd til vikingernes klædedragter, men ikke mindst også bruges, når man 'sætter væven op', før arbejdet med at væve de lange baner af sejldug, der skal sys sammen til de store råsejl til vikingeskibene. 

Hvornår kan I møde væveren?

Væveren arbejder på museet kl. 10-17 følgende dage: 22. juli, 2.-4. august, 7.-8. august

Dragens vinge - vikingeskibenes sejl

Det store, firkantede råsejl kaldes også for 'Dragens Vinge', for det var sejlet, der førte de udsmykkede langskibe på tværs af oceanerne.
Ikke mange ved, at det tager mindst lige så lang tid at fremstille et sejl, som det tager at bygge det skib, det skal hejses på - og endnu færre ved, at vikingeskibenes sejl blev fremstillet af uld.

Fakta om 'Mød væveren'

Hvornår: 22. juli, 2.-4. august, 7.-8. august kl. 10.00 - 17.00

Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Entre: Familiebillet (2 voksne + børn under 18 år): 280 DKK

Børn under 18 år gratis.
Voksne 150 DKK

» Læs mere om krigertræningen og de andre håndværker som viser deres håndværk frem på museet i løbet af sommeren...