Glæd dig - Vikingeskibsmuseet og Café Knarr genåbner den 21. april

Udgivet 16/04-2021

Vi har gjort klar til en spændende sæson med nye aktiviteter - under corona-sikre forhold.

Vi kan næsten ikke vente til det bliver onsdag den 21. april og vi igen kan gøre det, vi brænder allermest for: Byde indenfor til det storslåede syn af Danmarks fem, verdensberømte vikingeskibe og igen få mulighed for at fortælle historier on fortidens mennesker, deres skibe og det imponerende håndværk, der ligger bag vikingernes utrolige bedrifter til søs.

Nye aktiviteter åbner løbende frem mod sommerferien

Mens museet har været lukket for besøgende, har vi arbejdet hårdt for at blive helt klar til at tage imod nysgerrige børn og voksne med nye aktiviteter både udendørs og indendørs. Aktiviteterne og helt nye besøgsoplevelser skydes i gang løbende frem mod sommerferien, så vi igen i år sikrer, at et besøg på Vikingeskibsmuseet bliver en super oplevelse for hele familien.

» Hold øje med kalenderen, hvor vi løbende opdaterer med aktuelle aktiviteter.

Corona-pas og mundbind

Alle gæster over 15 år skal medbringe et gyldigt corona-pas eller en negativ corona-test (72 timer) for at få adgang til museets udstillingsområder og huske mundbindet. Det er trygt at besøge museet: Vi følger myndighedernes retningslinier for antal gæster i museets udstillingsrum. Vi har selvfølgelig masser af håndsprit, og har sørget for, at det alle steder er muligt at holde rigtig god afstand til andre gæster.

» Læs om vores corona-tiltag her på siden, med forbehold for ændringer, hvis retningslinierne ændrer sig.

Særudstilling åbner 29. april

Allerede fra 29. april kan museets gæster komme med i dybet. Her åbner særudstillingen 'I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt 1644'.
Vikingeskibsmuseets marinarkæologer har gennem en årrække undersøgt rester af tre krigsskibe, der endte på bunden af Femern Bælt den skæbnesvangre dag i 1644, hvor den danske flåde led Danmarkshistoriens mest knusende nederlag. Marinarkæologernes undersøglser har afdækket sporene af de gruopvækkende hændelser, der bliver begyndelsen til enden på Danmarks magt i Østersøen.

» Tryk her for at læse mere om særudstillingen 'I Røg og Brand'.

Café Knarr åbner den 21. april

Foråret er stærkt på vej, og museumshavnen summer af liv. Nu kan du igen nyde en god kop kaffe, en kold øl eller måske en lækker frokost i vores stemningsfulde café, der åbner for ude- og indeservering den 21. april. 

Maden er tilberedt med de ingredienser, som vikingerne havde til rådighed. Men bare rolig: Museets Kok, Morten D. Albrechtsen, tryller fortidens råvarer om til moderne og velsmagende retter, hvor kvalitet og smag er i højsædet.

Caféen holder åbent i samme tidsrum, som museet: 

Til og med 30. april: 10-16.
Efter 1 maj: 10-17.

Ved indendørs servering skal gæster bære mundbind og fremvise gyldigt corona-pas eller negativ corona-test (72 timer).

Bådeværftet skyder sommersæsonen i gang

Heldigvis er der noget, der er helt, som det plejer at være. 1. maj åbner udstillingerne på Museumsøen og bådebyggerne rykker deres arbejde ud på værftspladsen, hvor de fortsætter arbejdet med at bygge et helt fantastiskt smukt vikingeskib. Bådebyggerne bruger de samme materialer, som vikingerne havde til rådighed og arbejder med de 1000-år gamle teknikker.

Det nye vikingeskib er en rekonstruktion af et de de fem skibe, der er udstillet inde i Vikingeskibshallen; handelsfartøjet Skuldelev 3.

Vikingeskibsmuseet er det eneste sted i verden, hvor man kan gå direkte fra oplevelsen af et 1000 år gammelt skib og direkte ud til et bådevæft, hvor nutidige håndværkere gør fortidens skibsbyggere kunsten efter.

Værftspladsen er åben alle ugens dage, og bådebyggerne fortæller meget gerne om, hvordan de arbejder med at genskabe fortidens skibe. Der kræves entrébillet for at komme ind på bådeværft og værftsplads.

» Læs mere om byggeriet af handelsskibet Skuldelev 3.

Rundvisninger og Viking Talks i weekender og på Helligdage fra 1. maj.

Alle weekender og alle helligdage kan du komme med på rundvisning på Museumsøen kl. 12 og lære spændende nyt i 'Viking Talk' kl. 13.30.

Nu er det lige før ... Glæd dig til ...

... Nye fortællinger om vikingernes liv og skibe
... og spændende nye udstillinger
... duften af nytjæret tovværk
... lyden af tunge øksehug fra bådeværftet
... at gå ombord i genskabte vikingeskibe
... og få vind i håret på Roskilde Fjord
... historisk gode oplevelser på Vikingeskibsmuseet

Vi glæder os til at byde velkommen på Vikingeskibsmuseet!