Museets venneforening donerer 80.000 kroner til bogudgivelse

Udgivet 04/12-2016

Foreningen Vikingeskibsmuseets venner har valgt at donere 80.000 kroner til museets bogprojekt "Fuldblod på Havet - Havhingstens forsøgsrejse", som forventes udgivet i 2017.

Vikingeskibsmuseets venneforening har siden 1990 støttet museets aktiviteter med såvel  frivillig indsats ved arrangementer som økonomisk støtte i form af donationer til projekter.

Ved udgangen af 2016 har venneforeningen valgt at donere 80.000 kroner til vikingeskibsmuseets bogprojekt "Fuldblod på havet - Havhingstens forsøgsrejse". Bogen bliver en forskningsmæssig evaluering af, om det rekonstruerede vikingeskib "Havhingsten fra Glendalough" i selve sin konstruktion er troværdig på havet. Evalueringen sker med baggrund i skibets forsøgsrejse til Dublin i 2008. Bogen, der bliver rigt illustreret med tegninger og fotos, forventes udgivet i 2017. <link internal-link internal link in current>Læs mere om projekt "Fuldblod på havet".

I gavebrevet til Vikingeskibsmuseet skriver venneforeningen:

”Beløbet ydes i forlængelse af foreningens 2015-donation på 100.000 kr. som støtte til udarbejdelse af manuskript og trykning af Vikingeskibsmuseets bogprojekt ”Fuldblod på havet – Havhingstens forsøgsrejse”. Vikingeskibsmuseet ønskes held og lykke med projektet”.

"<link internal-link internal link in current>Havhingsten fra Glendalough" er en rekonstruktion af skibsfundet "<link internal-link internal link in current>Skuldelev 2", som er udstillet i Vikingeskibshallen.

 

Om foreningen Vikingeskibsmuseets Venner
Foreningen Vikingeskibsmuseets Venner blev stiftet den 26. november 1990 af en kreds af historisk interesserede med det formål at støtte Vikingeskibsmuseets aktiviteter samt udbrede kendskabet hertil. Foreningen har omkring 500 medlemmer, og foreningens midler kommer fra kontingenter og billetsalg til egne arrangementer. <link internal-link internal link in current>Læs mere om venneforeningen og bliv medlem.

Venneforeningens foredragsprogram 2017
Foreningen Vikingeskibsmuseets Venner afholder hvert år en række foredrag omkring emner med relevans til vikingeskibsmuseets fagområde. I 2017 handler det bl.a. om strontiumanalyser og vikingetidens menneskers sundhed og sygdom. Arrangementer er gratis for foreningens medlemmer.


Oprettet af Lisbeth Weichel