Ny lyd-guide fortæller vikingeskibenes dramatiske historier

Spritny og familievenlig, dramatiseret lydfortælling tager børn og voksne med tilbage til dengang, vikingeskibene sejlede havene tynde.
Udgivet 27/05-2021

Vikingeskibsmuseet sætter strøm til de gode historier om de fem vikingeskibe, der er udstillet i Vikingeskibshallen. En spritny og familievenlig, dramatiseret lydfortælling tager børn og voksne med tilbage til dengang, vikingeskibene sejlede havene tynde.

Nu kan Vikingeskibsmuseets gæster lytte sig til spændende historier om de vidtberømte vikingeskibe, der står smukke – men tavse – og gemmer på fantastiske historier om en fjern fortid med uhyggelige krigstogter og handelsrejser til fjerne egne, om søfolkene ombord og om livet ved havet for 1000 år siden.

Dramatiske lydfortællinger

De unikke historier om de enestående vikingeskibe formidles med fortællebegejstring, energi og passion, så det bliver en spændende og underholdende oplevelse samtidig med, at dem, der har masser af tid, og som virkelig gerne vil fordybe sig og have masser af viden og fakta, også kan vælge det.

Lydunivers for alle i familien

Lydfortællingerne er tilrettelagt, så hele familien kan være med. Udgangspunktet er en medrivende fortælling, der tager afsæt i vikingetiden. 

Der er lagt vægt på, at lydfortællingerne er spændende for alle, og derfor er der udviklet forskellige 'spor', der passer til alder og den tid man har til museumsbesøget.
Det børnevenlige spor er også den korteste udgave, mens det mere voksenvenlige spor har flere detaljer og tager lidt længere tid at lytte til.  

Der er i alt 8 'lytte-poster' og man behøver ikke lytte til alle fortællingerne på en gang. Fortællingerne er enkeltstående historier, så man kan vende tilbage og høre resten af fortællingerne en anden dag.

Man hører lydfortællingerne via museums-app’en ’Useeum’, og det er både let og trygt, fordi gæsterne bruger deres egne smartphones. App'en er gratis at downloade.
Museet har også låne-tablets, hvis man ikke selv har.

Mød museets eksperter

Lyd-guiden giver også mulighed for ekstra fordybelse og indsigt i udvalgte emner i det særlige 'ekspert-spor'.
Her er der er der nemlig fuld blæs på fakta, detaljer og nørderi.

Ekspert-sporet indeholder viden direkte fra eksperterne, hvor blandt andet historikeren fortæller om vikingetidens krigsstrategi og organisationen bag magten, arkæologen om fortidens kulturmøder og drivkraften for vikingernes udforskning af verden og man kan også lytte til bådebyggeren, der fortæller om overraskende genbrug af materialer i vikingeskibsbyggeriet, og hvad forskerne lærer af at bygge rekonstruktioner af vikingeskibene.

Fakta om audioguiden:

• Audioguiden kan opleves fra 1. juni 2021 
• Audioguiden afspilles via via app’en Useeum,
• App'en hentes gratis i App Store eller på Google Play.
• Medbring en smartphone, ipad eller tablet
• Husk også gerne høretelefoner/earpods for at få den optimale oplevelse.
• Man styrer selv farten i rundturen i Vikingeskibshallen, og bestemmer også selv i hvilken rækkefølge, man vil opleve posterne.  

Audioguiden er støttet af foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen