Ny sommermenu hos Café Knarr

Udgivet 11/06-2024

Sommeren er over os og det betyder blandt andet, at der er ny sommermenu på Café Knarr.

Tag med på en smagsoplevelse tilbage i tiden

I Vikingeskibsmuseets spisested Café Knarr arbejder vi med at skabe retter, der afspejler vikingernes kostvaner, men samtidig har et nutidigt præg.

Nu kan museets gæster smage på cafeens sommermenu, der blandt andet byder på paneret fisk med kålsalat og hjemmebagt brød eller en pulled turkey burger med kål, syltet rødløg og sennepscreme.

Menu med fokus på årstidens råvarer

Morten Albrechtsen, der driver cafeen til daglig, har udviklet årets sommermenu. Denne sommer har han lagt vægt på en autentisk menu med udgangspunkt i årstidens råvarer og vikingetidens råvarer, men som samtidig også appellerer til de mange turister og børnefamilier.

”Det er en udfordring, men det er sjovt at arbejde med. Jeg har sammensat nogle lette, smagfulde sommerretter, som passer ind i Ny Nordisk mad konceptet. Derudover gælder det også om at ramme bredt, da størstedelen af vores gæster er turister. Jeg syntes, at vi efterhånden har fundet nogle autentiske retter, som gæsterne kan lide, og som også kan serveres vegetarisk og i børnestørrelser,” fortæller Morten.

Ny Nordisk mad

Caféen fokuserer på de råvarer, der var tilgængelige for vikingerne. Fisk, kål, kød, bær, svampe og korn er derfor hovedingredienser i menuen. Derudover er der også lagt vægt på at tilberede maden på måder, der egnede sig til turene til havs. Derfor sørger Morten for, at dét kød og den fisk caféen serverer, oftest er røget eller saltet.

”Vi er jo en museumscafé, så derfor skal vi holde den røde tråd og tema fra Vikingetiden og sørge for, at der er en sammenhæng mellem café og museum,” fortsætter Morten.

Tanken om Ny Nordisk mad med brug af de samme råvarer, som vikingerne benyttede sig af, har Café Knarr arbejdet med siden 2013. Morten er desuden optaget af at lave mad, som børnefamilierne også kan spise. Han sørger derfor for at lave kål, fisk, og brød på en inspirerende måde, så de råvarer vikingerne havde til rådighed bliver bragt frem til nutiden.

En samlet oplevelse

Ved at skabe sammenhæng mellem maden og de oplevelser gæsterne får på resten af museet, sikrer vi, at museets gæster tilbydes en smagsoplevelse i Café Knarr, der komplementerer rundvisningen blandt de 1000 år gamle vikingeskibe i hallen eller sejlturen i de traditionelle nordiske træbåde på Fjorden.

» Læs mere om Café Knarr og se menuen her...