Prøv det populærere 'Byg-båd' værksted

Byg Båd værksted på værftspladsen på Vikingeskibsmuseet.
Der er livlig aktivitet i 'Byg Båd' værkstedet på værftspladsen.
Udgivet 28/07-2021

"Byg-båd" værkstedet er et sted hvor børn og voksne hjælpes ad med at bygge små træbåde. Det er kun op til den enkeltes fantasi og kreativitet, hvordan båden bliver bygget, og der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Hamren og banken fra bådeværftet

Når man bevæger sig henover broen til museumsøen, mødes man af en masse hamre- og bankelyde og stor aktivitet på værftspladsen. Nogle af lydene kommer fra "byg-båd" værkstedet, hvor børn og voksne er i fuld gang med at bygge små træbåde. 

Mens der bliver bygget på de små træbåde hos børnene, lyder der lidt større, rytmiske slag fra de 'rigtige' bådebyggere. De står ude på værftspladsen ved siden af værkstedet, og bygger på et noget større projekt end børnene, nemlig rekonstruktionen af Skuldelev 3, som kan følges hele sommeren på værftspladsen. 

Kom og prøv

"Byg-båd" værkstedet er åbent alle dage frem til efterårsferien, så børn og voksne kan prøve kræfter med at bygge deres egen båd. Udover at bygge selve træbåden, er det også vigtigt at finde ud af, om båden overhovedet kan sejle. Derfor er der lavet et lille bassin, en 'test tank' på værftsområdet, hvor der kan testes, om konstruktionen er lavet, så båden ikke kæntrer. Tag børnene med på museum og byg jeres egen båd, måske med inspiration fra 'de rigtige' bådebyggere.

Få tips og tricks - og lær noget nyt

Museets formidlere hjælper med tips og tricks, og ved at udtænke, prøve og teste får børnene ikke bare sødygtige skibe, men også erfaring i museets måde at arbejde på, hvor man eksperimenterer sig frem til ny viden. 

Fakta om "Byg-båd" værkstedet:

- Det er gratis at bygge båd for museets gæster.

- Værkstedet er åbent alle dage til og med efterårsferien 2021.

- NB: Værkstedet er lukket lørdag d. 28/8 fra 12:00 - 14:00, grundet Børnehjælpsdagen