Sensommer på Vikingeskibsmuseet 2021

Udgivet 02/09-2021

Besøg Vikingeskibsmuseet, nu hvor solen står lavere på himlen og kaster et fantastisk lys i Vikingeskibshallen og på museumsøens farvestrålende træbåde, og efterårsfarverne dukker op rundt om fjorden.

Sommerferien er måske slut for de fleste, men der er stadig masser af museumsaktiviteter at komme efter på Vikingeskibsmuseet.

Tag med på daglige rundvisninger, følg med, når bådebyggerne i frem til efterårsferien lægger sidste hånd på museets nyeste vikingeskib og tag på skattejagt rundt på museets område.

Som noget helt særligt, kan I endda drage ud på Roskilde Fjord i Efterkommere af vikingernes skibe, der er daglige afgange helt frem til og med 19. september.

Skattejagt 

Er du en ægte vikingeekspert - eller vil du gerne være det? Så er vores skattejagt rundt på hele Vikingeskibsmuseets store udendørsområde lige noget for dig. I kan arbejde sammen om at løse opgaverne og der er en præmie, når I har fundet svaret på det sidste spørgsmål.

Rundvisninger 

Rundvisningerne foregår ude i det fri på Museumsøen, hvor museets engagerede guider fortæller om Vikingeskibsmuseets arbejde med at rekonstruere og genskabe de 1000 år gamle vikingeskibe. Der er daglige rundvisninger frem til og med efterårsferien.

I kan også komme med på en vaskeægte familierundvisning, hvor vi tager jer med ud på krigstogt. Hele familien kan deltage i den fantasifulde rundvisning i børnehøjde, hvor alle inddrages i den spændende fortælling om vikingernes lange rejser og livet til søs for 1000 år siden. Familierundvisningerne slutter den 5. september.

» Læs mere om rundvisningerne her

Daglige bådture

Det er en helt særlig oplevelse at komme med ud på fjorden sammen med museets dygtige sejladsinstruktører. Deltagerne ombord er bådens besætning, der driver båden frem på samme måde, som vikingerne gjorde - med årer og jeres rå muskelkraft!

» Læs mere om de daglige sejladser her

Byg båd værksted 

Oplev det populære "Byg-båd" værksted. Her kan børn og voksne hjælpes ad med at bygge modelbåde efter jeres helt eget design.

Det er helt op til jeres fantasi og kreativitet, hvordan båden bliver bygget, og der er ikke noget rigtigt eller forkert - men I kan teste, om det I har byget virker, som det skal - og måske ændre lidt på designet, så den bliver mere sødygtig.

Værkstedet er åbent hver dag til og med efterårsferien. 

» Læs mere om byg båd værkstedet her

Følg med i byggeriet af handelsskibet

Frem til og med efterårsferien i uge 42 arbejder bådebyggerne på færdiggørelsen af det 14-meter lange handelsskib fra vikingetiden, som de har arbejdet på gennem de seneste 4 somre.

Skibet er nu meget tæt på at være færdigbygget, og det er en helt unik mulighed, at se skibet i sin fulde størrelse, mens der stadig arbejdes på de sidste detaljer og elementer, som 'dørk' - skibets gulv og skibets styresystem med det spændende sideror, som er så karakteristisk for vikingernes skibe.

Skibet er en rekonstruktion af det originale Skuldelev 3-skib, der kan ses udstillet i Vikingeskibshallen. 

Håndværkerne bygger med kopier af vikingernes værktøj, og de viser både teknikker og materialer frem, så I kan bare spørge løs.

Vikingelege

Kast jer over vikingelege og vikingespil på 'Standengen' lige ved siden af det imponerende langskib 'Havhingsten fra Glendalough'. 
Her kan I dyste med hinanden og finde familiens sejeste og skrappeste viking.

Gå ombord i et genskabt vikingeskib

Når I har dystet færdig er det tid til en tur ombord på 'Havhingsten', der er Vikingeskibsmuseets største - og berømteste - genskabte, vikingeskib.
I 2007-2008 sejlede skibet med en besætning på 65 mand m/k til Dublin i Irland og retur - en rejse, der blev fulgt i hele verden!

I kan også gå på opdagelse i museets store bådsamling, der ligger i museumshavnen. Der er skilte, der fortæller om hver enkelt skib, så I kan blive klogere på de mange nordiske bådtyper på egen hånd.

Oplev de originale vikingeskibe med lydguide og digitalt spil

I Vikingeskibshallen er der mange oplevelser og historier som venter på at blive opdaget. Lyt til lydguiden, som giver indblik i, hvordan livet omkring vikingeskibene var.

I kan vælge mellem tre forskellige spor: Et børnevenligt spor, et spor til voksne og 'ekspert-spor', hvor der bliver gået i dybden med udvalgte emner.

Hvert spor giver spændende og medrivende historier fra vikingetiden - og I kan selv vælge, hvor mange historier, I vil lytte til, for historierne er selvstændige historier, så I kan komme tilbage en anden gang og høre andre historier.

MuseumsMysteriet

Kan I løse MuseumsMysteriet? På jeres tur rundt i Vikingeskibshallen kan I måske løse MuseumsMysteriet? Det er et digitalt spil, der fører jer rundt mellem vikingeskibene og igennem historien om vikingernes vilde rejser. 

Mestertyven Heidenreich har skumle planer om at stjæle noget ganske uvurderligt fra Vikingeskibsmuseet, og tyveriet kan kun forhindres med hjælp fra kloge og snedige børn.

» Se alle aktiviteterne i løbet af sensommeren her

Cafémad med inspiration fra vikingetiden

Når sulten melder sig tilbyder Café Knarr dejlig mad og drikke.

» Læs mere om Café Knarr her