Sommer på Vikingeskibsmuseet

Langskibet Havhingsten ligger fortøjet ved broen på Strandengen, klar til at tage imod sommergæsterne.
Langskibet Havhingsten eller 'lillebror' Helge Ask ligger fortøjet ved broen på Strandengen, klar til at tage imod sommergæsterne.
Udgivet 17/06-2022

Sommer på Vikingeskibsmuseet betyder masser af spændende, historisk gode oplevelser og sjove aktiviteter for hele familien, både inde og ude - på land og på vand...

Mærk historiens vingesus

Som det eneste sted i verden, kan du i sommersæsonen gå direkte fra oplevelsen af de originale 1000 år gamle vikingeskibe i Vikingeskibshallen og ud til Museumshavnen, hvor rekonstruktioner af vikingeskibe i fuld størrelse ligger fortøjet.

Gå på opdagelse i rekonstruktionerne og de andre nordiske både i havnen, mærk lugten af saltvand og tjære. Rør ved tovværk og årer, imens du bevæver dig fra stævn til agter i den 30 meter lange Havhingst - verdens største rekonstruerede vikingeskib - eller 'lillebroren' Helge Ask, som ligger til kaj, når Havhingsten er på sommertogt. Du kan gøre det stille og roligt - eller balancere fra tofte til tofte som en anden viking...

Sejl ud på Roskilde Fjord

Men det stopper ikke her... du kan også stævne ud på Fjorden i en af vikingeskibenes efterkommere, en nordisk klinkbygget træbåd, der er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte for 1000 år siden.

De nordiske klinkbådstraditioner er optaget på UNESCOs liste over verdens immaterielle kulturarv.

» Læs mere om de daglige sommersejladser og tjek sejladstider her....

Ta' med på krigstogt - gratis familierundvisning

Vikingeskibet er bare en lille prik på det store, uendelige hav. Den fremmede kyst toner frem i horisonten. Hvad venter der mon de mange krigere, der er ombord på langskibet?

Tag hele familien med på en fantasifuld rundvisning i børnehøjde, hvor alle inddrages i den spændende fortælling om vikingernes lange rejser og livet til søs for 1000 år siden.

Vores dygtige formidlere fortæller levende om, hvordan det var at sejle ud på krigstogt i de lynhurtige langskibe, og alle kan deltage aktivt i legen.

De særlige familierundvisninger er tilrettelagt, så alle i familien kan være med.

Famillierundvisninger alle dage: Frem til onsdag den 31. august (dansk/engelsk)
Tidspunkt: kl. 12.30-13.15 og igen fra kl. 14.00-14.45

Familierundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

'Viking Talks' på Strandengen

Historien gøres levende, når vores dygtige formidlere giver 'Viking Talks' og tager forskellige emner fra vikingetiden op om lige netop det, der ingeresserer dem mest. 

Emnerne i de spændende 'Viking Talks' vil være skiftende fortællinger om eksempelvis 'Det blanke stål', 'Kvinder i vikingetiden', 'Vikingernes Drage - langskibet' eller 'Vikingekrigeren'.

Viking Talks alle dage: Frem til onsdag den 31. august
Tidspunkt: kl. 12.00-12.30 (dansk) og kl. 14.30-15.00 (engelsk)

Familierundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

Bådeværftet er Museumsøens hjerte

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger bådebyggerne i sommerhalvåret rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen.

Udendørs rundvisning på Museumsøen (engelsk)

Kom med på en guidet tur på Museumsøen, hvor vi går tæt på museets rekonstruerede vikingeskibe.
Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig, togter og handel, men også om museets årelange arbejde med at genskabe vikingetidens skibe.

Engelsk: Hver dag fra kl. 11.00-11.45

Det er gratis at deltage i rundvisningerne, når man har billet til Vikingeskibsmuseet.

Rundvisninger i Vikingeskibshallen (dansk og engelsk)

Vikingeskibsmuseet er bygget op omkring de fem originale vikingeskibe fra Skuldelev, som er udstillet i Vikingeskibshallen. 

De 5 imponerende vikingeskibe er omdrejningspunktet for fortællingen om skibenes betydning for vikingernes samfund. Der fortælles om krig, togter handel og rejser - og livet i norden for 1000 år siden. 

Vores dygtige guider giver de originale skibe liv og sætter opdagelsen af de fem Skuldelev skibe i perspektiv i forhold til vikingetidens maritime kultur.

Dansk: Hver dag fra kl. 13.00 - ca. 13.45
Engelsk: Hver dag fra kl. 15.00 - ca. 15.45

Rundvisningerne er gratis, når der er købt entrébillet.

» Tjek kalenderen og se hvad der sker, den dag du planlægger at besøge museet...

Spis Ny Nordisk Vikingemad

Når sulten melder sig, har vi madpakkeområder både inde og ude. I kan også nyde en lækker frokost tilberedt efter principperne i Ny Nordisk Vikingemad i Café Knarr, eller måske bare en kop god kaffe og kage eller kolde drikkevarer og is, imens i nyder udsigten og stemningen på museumsøen.

Læs mere om alt det, der venter jer på Vikingeskibsmuseet herunder.

Velkommen til historisk gode oplevelser!