Spring køen over - køb billetten hjemmefra

Udgivet 25/07-2023

Vil du springe køen over og samtidig sikre dig en plads ombord en af vores Nordiske både, der hver dag sejler ud på Roskilde Fjord? Så er der godt nyt, nu kan du nemlig købe billetter til dagens første sejlads hjemmefra. Der sælges billetter til resten af dagens sejladser efter først-til-mølle princippet i billetsalget.

På Vikingeskibsmuseet kan du gå direkte fra oplevelsen af de 1000-år gamle vikingeskibe udstillet i Vikingeskibshallen og ned til Museumshavnen, hvor du kan stævne ud i en af vikingeskibenes efterkommere - de traditionelle nordiske træbåde - der er bygget efter samme principper og metoder, som vikingerne brugte for 1000 år siden.

På sejladsen vil I opleve, hvordan det var at være viking til søs. Vi benytter nemlig præcis de samme drivmidler, som vikingerne gjorde; årer og råsejl. 
Du og den øvrige besætning ombord deltager aktivt i sejladsen med at ro, sætte sejl og udføre andet 'sømandsarbejde'.

På dage med vind får du lov til at mærke vindens kræfter i råsejlet, og med sved på panden kan du lytte til den taktfaste plasken, når årene bryder vandoverfladen.
 

Køb din billet hjemmefra 

Sejladsbilleterne kan købes i billetsalget på Museumsøen, hvor de sælges efter først-til-mølle-princippet, men vil du være sikker på at få plads på en sejlads, kan du springe køen over og købe billet til dagens første sejlads hjemmefra. Køber du din sejladsbillet online, er entrébilletten inkluderet i prisen. 

» Køb billetter online på Visit Fjordlandets billetportal til et udvalgt antal afgange her...

Priser

Daglig sejlads: 
130 kr. i tillæg til entrébilletten (per person)

Museumsentré:
voksen:
 160 kr.
Barn: Børn under 18 år har gratis adgang
Familiebillet: 300 kr. (2 voksne + alle børn under 18 år)
 

Praktisk info:

Turen varer ca. 1 time inklusiv udlevering af redningsvest og introduktion til skib, roning og sejlads.
Som deltager er du en del af skibets besætning og skal derfor deltage aktivt ombord ved at ro.
Alle bådture ledes af en erfaren sejladsinstruktør.

Børn ombord: Der er enkelte pladser om bord til børn (mellem 4 og ca. 14 år) og andre der ikke kan ro. Der skal minimum 4 ro-dygtige gæster til en afgang, før den kan gennemføres. Børn under 4 kan desværre ikke deltage i sejladser. Børn skal altid ledsages af en voksen.

Vejr og vind: Vi forbeholder os ret til at aflyse, hvis der ikke er deltagere nok, eller hvis vejret er en risiko for sikkerheden. Medbring altid praktisk tøj.

Udstyr: Alle sejlture er inklusiv udlevering af redningsvest og introduktion til skib, roning og sejlads.

Mandskab: Alle sejladser med museumsgæster ledes af en af vores erfarne sejladsinstruktører, og med ombord er også en erfaren gast som skibsassitent.

» Læs mere om sejlads på Roskilde Fjord her...  


Oprettet af Sabine Heshe