Verdens eneste skibsrekonstruktør er dansk

Udgivet 14/01-2022

Nyheden om, at verdens eneste skibsrekonstruktør er dansk, er nu også nået til Danmark.

’Kulturen’ på P1 bragte onsdag et interview med Vibeke Bischoff, som er ansat på Vikingeskibsmuseet.

I programmet 'Kulturen' på P1 sendt den 12. januar 2022 fortæller Vibeke Bischoff om kunsten og teknikken bag at rekonstruere arkæologiske skibsfund, som er en af de helt elementære dele af den immaterielle kulturarv Vikingeskibsmuseet repræsenterer.

Tilblivelsen af en rekonstruktion

De fund som arkæologerne har gjort bliver målt og tegnet op meget minutiøst, for at danne sig et indtryk af, hvordan skibet oprindeligt har set ud.

Derefter begynder selve rekonstruktionsarbejdet med tegning på computer, konstruktion af en papmodel i mindre skala, hvorefter det endelige byggeri af en fuld skala, sejlende model kan begynde.

Hør interviewet på 'Kulturen' på P1

Følg linket herunder, hvor det er det 5. indslag under overskriften ’Verdens eneste skibsrekonstruktør er dansk’.

>> https://www.dr.dk/lyd/p1/kulturen-pa-p1/kulturen-2022-01-12-15-03

 

Hvis du vil vide mere ....

Rekontruktion af Osebergskibet

Hvis du vil vide mere om Vibekes arbejde, så læs den spændende artikel om rekonstruktion af det berømte norske vikingeskib, Osebergskibet, der blev udgravet i 1904 i Norge. Skibet blev bygget i år 820 og sat i en gravhøj 14 år senere.

På siden finder du også link til videoer, hvor Vibeke holder foredrag om Rekonstruktionen af Osebergskibet og  sejlads i Saga Oseberg, samt Vibekes ph.d. afhandling: ’Rekonstruktion af Osebergskibet – form, konstruktion og funktion.’

>> Få mere at vide om rekonstruktionen af Osebergskibet her…