Vikingehjelme med eller uden horn?

Udgivet 08/08-2011

Kom i biografen, når Vikingeskibsmuseet lægger hus til BUSTER Børnefilmfestival

I dag kan du finde spor efter vikingerne overalt - på Haribo lakridsposer, Stryhns leverpostej, legetøj fra Lego og på hovedet af de danske fodboldfans. Vikingeskibsmuseet udfordrer myterne om vikingerne i weekenden den 17. og 18. september, når museets biograf lægger hus til Buster Børnefilmfestival.

I filmen ‘Wickie - Den lille viking’ møder vi en noget anderledes viking. Wickie er nemlig hverken stærk eller frygtløs, men lidt af en bangebuks. Til gengæld har han hovedet skruet helt rigtigt på, og de andre vikinger må tit se sig slået af Wickies kreative idéer. Wickies snilde viser sig at være til stor gavn, når han sejler af sted med de voksne vikinger på et rigtigt eventyr.

Efter filmen går turen til anløbsbroen i Vikingeskibshallen, hvor museets historie- og arkæologistuderende står klar til at tage fat på vores forestillinger om vikingerne. Var der virkelig horn på hjelmene? Var langskibenes sejl røde og hvide som det danske flag? De medbringer våben, billeder, farver, en moderne klaphat og en masse spændende fortællinger om myter og virkelighed. Du kan gå på opdagelse i et handelsskib lastet med tønder, skind og jern og i et krigsskib lastet med skjolde, økser og sværd. Her kan du klæde dig som en stormand eller en fornem kvinde, blive udstyret som en kriger og skrive dit navn med runer.

Fakta

Lørdag den 17. og søndag den 18. september
Kl. 10.30 ’Wickie - Den lille viking’. Filmen vises med dansk tolkning
Kl. 12.00 – 16.00 Workshop på anløbsbroen. Kom og gå som du vil.

Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme ventetid ved enkelte aktiviteter på Anløbsbroen.
Aldersanbefaling: 6-11 år

Billetter til DKK 15,- kan købes på www.buster.dk.

» <link http: buster.dk _blank external-link-new-window>Læs mere om BUSTER Børnefilmfestival på buster.dk...


Oprettet af Louise Kæmpe Henriksen