Vinteroplevelser i Vikingeskibshallen

Stormvæggen er sat op i Vikingeskibshallen
Stormvæggen er sat op i Vikingeskibshallen
Udgivet 12/11-2020

I Vikingeskibshallen er stormvæggen, som skal beskytte glasfacaden mod fjorden, når efterårs- og vinterstormene melder deres ankomst, nu sat op.

Stormvæggen er sat op i Vikingeskibshallen 

Stormvæggen vil være oppe i hele stormsæsonen, for at beskytte skibene mod en eventuel stormflod. 

Stormvæggen bidrager med sit eget arkitektoniske indslag i hallen og gangbroen på toppen giver mulighed for at betragte de 5 Skuldelevskibe og hallen fra en anden vinkel.

Daglige rundvisninger på dansk og engelsk

Vikingeskibene gemmer på utallige hemmelige og skjulte historier. En af de allerbedste måder at få viden om vikingeskibene, er ved at gå med på en rundvisning, hvor Vikingeskibsmuseets formidlere fortæller om museets arbejde med at afvriste vikingeskibene deres hemmeligheder. ​​

Rundvisningerne tager afsæt i de fem originale vikingeskibe og går i dybden med rekonstruktioner af skibene, som er bygget på Vikingeskibsmuseets bådeværft gennem mere end 35 år.

>> Se tidspunkter for henholdsvis danske og engelske rundvisninger i kalenderen

Store oplevelser i den mørke tid

Vikingeskibsmuseet i vintersæsonen byder på spændende udstillinger inde i Vikingeskibshallen, hvor lyset fra fjorden sætter stemningen i det store smukke rum, med de 5 Skuldelevskibe. Vinter er tid til fordybelse og spekulationer om, hvordan de forskellige skibstyper i hallen bærer vidnesbyrd om mennesker og samfund i vikingetiden. 

Andre udstillinger i Vikingeskibshallen

I vikingernes kølvand
I underetagen i Vikingeskibshallen vises udstillingen 'I vikingernes kølvand', om hvordan vores bådebyggere bygger sejlende, genskabte skibe ud fra de fem enestående vikingeskibe, der blev udgravet ved Skuldelev i 1962.

Udstillingen tager de besøgende med gennem hele Vikingeskibsmuseets arbejdsfelt fra de arkæologiske udgravninger over rekonstruktion og til de imponerende forsøgsrejser med de 'nye' vikingeskibe.

Stig Ombord
I Vikingeskibshallen kan man også opleve oplevelsesudstillingen 'Stig Ombord', hvor rummets vægge er oplyste af en videoprojektion, der viser udsigten fra et sejlende vikingeskib - fra stille, rolig morgen til mørk nat i stormende kuling.

Man kan gå ombord i to store genskabte skibe og mærke suset fra de store have eller fordybe sig i oplevelsesvæggen, hvor man kan finde ud af, hvad vikingerne sejlede med i deres skibe.