Det skal være trygt at besøge Vikingeskibsmuseet

Det skal være trygt og sikkert at besøge Vikingeskibsmuseet. Derfor er museet og museets medarbejdere forberedt på at tage imod gæsterne på en måde, der forebygger smittespredning. Alle områder og aktiviteter tilrettes løbende i henhold til gældende retningslinjer for Covid-19.

Vi har god plads både indendørs og udendørs, og vi har derfor ikke indført timeslots/pladsbestilling. Læs mere om antalsbegrænsninger i de forskellige udstillings- og aktivitetsområder i den blå boks nederst.

Oplev de fem vikingeskibe i Vikingeskibshallen

De fem originale vikingeskibe kan opleves i Vikingeskibshallen. Rundgangen mellem skibene er nu ensrettet, for at sikre et godt publikumsflow med god afstand mellem alle gæster. Udstillingen ’I vikingernes kølvand’ i underetagen er også åben.

Der skal bæres mundbind eller visir i hele Vikingeskibshallen.

Udendørs udstillinger og oplevelser

De fleste af vores skibe er taget op af vandet for vinteren og står på plænen foran hallen, hvor man kan beundre de smukke klinkbyggede skrog.

Det store krigsskib Havhingsten fra Glendalough og fragtskibet Ottar ligger i inderhavnen ved museumsøen. De er afrigget og dækket over for vinteren og et prægtigt syn, som de ligger der i havnen.

Besøg bådeværftet

På værftspladsen kan man beundre rekonstruktionen af Skuldelev 3 og de store egestammer skibet bygges af. Der er spændende plancher, som fortæller om anvendelse af træ, værktøj, jern og teknikker i vikingetiden. 

Byggeriet af Skuldelev 3 er indstillet for vinteren, og bådebyggerne er rykket indenfor på værftet, hvor der arbejdes på andre spændende projekter og klargøring til foråret. På alle hverdage kan I møde håndværkerne, og høre mere om deres vintersysler.

På væggene i værftet ses de mange forskellige skabeloner til trækløvning, økser og andet værktøj, som er kopier af værktøj fra vikingetiden, og anvendes til bygning af rekonstruktionerne.

Der skal bæres mundbind eller visir inde på værftet.

Find lune strikvarer, bøger og brugskunst i museumsbutikken

I butikken i Vikingeskibshallen har vi masser af skønne varer, alt fra lykønskningskort, spil, bøger, smykker, handsker, tøj eller mjød. Kig forbi og find dejlige gaver eller noget til dig selv. Butikken er blevet udvidet og lagt om, så der er god plads imellem varerne.

Butikken kan besøges uden entrébillet til museet.

Café Knarr er gået over til vintermenu

Kig forbi Café Knarr på museumsøen til en lækker frokost sammensat efter principperne i 'Ny Nordisk Vikingemad'. Vi byder også på varme og kolde drikke og en lækker hjemmebagt bolle eller et stykke kage, hvis I bare trænger til en hyggelig pause efter en rask gåtur i den friske vinterluft.

Der kræves ikke entrébillet for at besøge Caféen.

» Se Café Knarrs vintermenu her.

Antalsbegrænsninger i udstillings- og aktivitetsområder

Vikingeskibsmuseet har god plads både indendørs og udendørs, og vi har ikke indført timeslots/pladsbestilling.

For at mindske smitterisikoen, skal vi naturligvis holde god afstand til hinanden. Der er derfor opsat skiltning med maks. antal samtidige besøgende ved alle udstilling- og aktivitetsområder.

  • 300 personer i Vikingeskibshallen
  • 36 personer i biografen
  • 40 personer i butikken
  • 25 personer i udstillingen ’I vikingernes kølvand’
  • 42 personer indendørs i caféen