Velkommen tilbage på Vikingeskibsmuseet

Det er med stor glæde, at vi kan byde jer velkommen tilbage på Vikingeskibsmuseet.

Det skal være trygt og sikkert at besøge Vikingeskibsmuseet. Derfor har vi forberedt museet og museets medarbejdere på at tage imod gæsterne på en måde, der forebygger smittespredning – og vi har gennemgået og tilrettet vores aktiviteter efter nye retningslinjer.

Vikingeskibsmuseet har god plads både indendørs og udendørs, og vi har derfor ikke indført timeslots/pladsbestilling. Læs mere om antalsbegrænsninger i de forskellige udstillings- og aktivitetsområder i den blå boks nederst.

Oplev vikingeskibene i den store vikingeskibshal

De fem originale vikingeskibe kan nu igen opleves i den store vikingeskibshal. Rundgangen mellem skibene er nu ensrettet, for at sikre et godt publikumsflow med god afstand mellem alle gæster. Udstillingen ’I vikingernes kølvand’ i underetagen er også åben.

Udendørs udstillinger og oplevelser

Vikingeskibsmuseet har foruden Vikingeskibshallen store udendørsområder og vi vil - forud for skolesommerferien - indrette nye udstillings- og oplevelsesområder, hvor voksne og børn kan gå på opdagelse og lære mere om vikingernes, deres skibe og bådebygning før og nu.

På værftspladsen bygger bådebyggerne et vikingeskibe og I kan møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan vi genskaber vikingeskibene.

Vi har desuden indrettet et særligt oplevelsesområde og I kan fordybe jer i de udendørs udstillinger om skibe og håndværk.

Vi har også rykket vores rundvisninger om vikingernes skibe udendørs. Tjek kalenderen for tidspunkter.

Gå ombord i verdens længste vikingeskibs-rekonstruktion

Museets store bådsamling ligger i museumshavnen og der er skilte, der fortæller om hver enkelt skib, så I selv kan gå på opdagelse i de mange nordiske bådtyper.

I er velkomne ombord i det 30 meter lange vikingeskib ’Havhingsten fra Glendalough’, der ligger ved en ensrettet bro i inderhavnen, så snart det er muligt i forhold til Covid-19 forholdsreglerne.

Frokost og grillaftener

I kan nyde en lækker frokost i Café Knarr på museumsøen, både ude og inde, og vi har lavet en særlig to-go menu, hvis man hellere vil nyde maden som picnic. 

Sejlads for årer 

For at passe godt på vores gæster sørger vi for god plads i bådene. Der vil være 2 meters afstand mellem deltagerne og der vil derfor kun være plads til 9 personer i hver båd. Besøger man museet i en gruppe, og  er man så nært bekendte eller familie, at man ikke normalt holder afstand til hinanden, er der plads til op til 15 personer i en båd.
Årer, ræling, sæder, redningsveste osv. vaskes af mellem hver sejlads, og der holdes 2 meters afstand mellem alle ombord under hele sejladsen. Derfor kan vores ansatte desværre heller ikke tilbyde fysisk hjælp med ombordstigning, roning osv., og vi har ikke mulighed for at sætte sejl. Turen vil derfor udelukkende foregå for åre. 

Her kan du se de aktuelle åbningstider for Vikingeskibsmuseet

Antalsbegrænsninger i udstillings- og aktivitetsområder

Vikingeskibsmuseet har god plads både indendørs og udendørs, og vi har derfor ikke indført timeslots/pladsbestilling.

Men for at mindske smitterisikoen, skal vi naturligvis holde god afstand til hinanden.
Vi har opsat skiltning med maks. antal besøgende ved alle udstilling- og aktivitetsområder.
Herunder kan du se de vigtigste områders corona-begrænsninger.

300 personer i Vikingeskibshallen ad gangen.

36 personer i biografen ad gangen.

40 personer i butikken ad gangen.

25 personer i udstillingen ’ I vikingernes kølvand’ ad gangen.

42 personer indendørs i caféen ad gangen.

12 personer i Havhingsten ad gangen.