Pressemeddelelse - En efterårsferie med foredrag om Havhingstens sejlads og brug af uld i vikingetiden

På vikingeskibsmuseet vil der i efterårsferien være mange aktiviteter for børn og voksne. Disse er især koncentreret til Vikingeskibshallen.

I Biografen vil der fra mandag d. 15. til søndag d. 21. oktober hver dag kl. 13.00 være foredrag om dette års sejlads til Dublin med Havhingsten fra Glendalough. Et af skibets besætningsmedlemmer fortæller om da "Vikingetidens langskib vendte hjem".  

De samme dage vil det ved Anløbsbroen være muligt, at opleve tekstilhåndværker Anna Nørgaard, der arbejder med at væve lange baner af uldstof på den særlige lodrette væv, opstadvæven. Banerne skal bruges til et 25 m2 stort sejl til en af vikingeskibsmuseets Oselverbåde. I tekstilværkstedet vil det også være muligt selv at fremstille uldne bånd i smukke farver efter vikingernes teknikker.

Ved Anløbsbroen kan du også prøve vikingernes uldne dragter, gå om bord i to skibe lastet med varer og udstyr og opleve vikingetiden på tætteste hold.

Alle dage 14. til 21. oktober er der omvisninger kl. 12.00 og 15.00 på dansk.

Alle aktiviteter er gratis for museets besøgende. Entré voksne 50,-, studerende 40,-. Børn og unge til og med 17 år har gratis entré, børn under 14 år dog kun ifølge med voksne.