Store badedag for Havhingsten

Havhingsten blev tømt og gennemskrubbet før turen over Nordsøen. Foto: Werner Karrasch
Havhingsten blev tømt og gennemskrubbet før turen over Nordsøen. Foto: Werner Karrasch
Udgivet 18/07-2008

Forberedelserne til næste uges sejlads over Nordsøen i gang

Efter en god nattesøvn på den lokale sportspladsen i Lowestoft på den engelske Nordsøkyst - destinationen efter Ramsgate - skruede skipper Vibeke Bischoff rengørings-bissen på ved morgenmødet, fredag.

"Denne weekend skal bruges til at gøre skibet klart til turen over Nordsøen. Vi starter med at tømme hele skibet, personlige grej op, få alt skidtet og lortet ud, også de tabte spegepølsemadder og makrelsalaten nede i bunden".

"Få det hele ud, spul skibet igennem og pump så skroget tørt med midtskibs pumper, husk madkasserne, råbte Vibeke Bischoff ud over besætningen, som lige havde slugt et luksus-morgenmåltid bestående af havregrød, yoghurt og sandwich med skinke og ost på flydebroen i Lowestofts marina.

De næste fire timer stod alt på den anden ende. Lugten af tjære kunne man heldigvis ikke få ud af skibet, så nu ligner det sig selv - pænt og rent. Og så var der landlov til alle, undtagen ankervagten. I løbet af weekenden vil hele skibet gennemgå et grundigt tjek-up, så det er optimalt rustet til den krævende tur hjem til Danmark.

"Hvornår skal vi af sted mod Danmark", blev der spurgt fra besætningen.
"Søndag, mandag eller tirsdag, afhængig af vinden. Vi skal også tage imod 16 nye besætningsmedlemmer lørdag aften og sige farvel til 16 af de gamle på søndag, svarede Vibeke Bischoff.


Oprettet af Lars Normann