Medlemsnyt 2/2019

Kære medlemmer.

Selv om det stadig er vinter og vejret kan variere meget, så kom alligevel til Vikingeskibsmuseet.

Torsdag d. 28. februar kl. 19.30. Den dag kommer Søren Sindbæk, professor MSO, arkæolog fra Aarhus Universitet og Moesgård Museum til museet. Vi har hørt ham før. Og I husker ham måske også fra DR1: Historien om Danmark: Vikingetiden og fra dk4, hvor Frantz Howitz med: Arkæologien Rundt har en udsendelse fra udgravningerne i Ribe. Men denne gang er det live

Emnet er: Nordens emporium - vikingernes Ribe. De seneste års udgravninger har medført, at historien skal skrives om.  De har givet en masse ny viden, og de er med til at cementere, den placering Ribe har – ikke kun i dansk og nordisk vikingehistorie - men også i, hvordan Ribe har været en del at et europæisk handelsmønster. Fund er gjort af bl.a. huse på op til 70 kvadratmeter. Perler, smykker, benkamme, ravfigurer, kristne amuletter, runer og et strengeinstrument er dukket op af mulden. Handelsvarer kom fra Norge, Frankerriget, Middelhavslandene og Mellemøsten  Det var verdens største udgravning af vikingefund. – Ribe var med til at skabe grobund for handel og vikingetidens søfart. – Sejlet skabte vikingetiden – sejlet er vikingetiden (citat: S. Sindbæk). 

Tag på togt med Vikingeskibsmuseet i vinterferien
Fra d. 9. til d. 24. februar 2019 kan du tage på familieomvisning på museet.  Bliv en del af en dramatisk fortælling om Knud den Stores sejlads til Roskilde i 1080. Du kan også vælge at deltage som besætning i fortællingen om købmanden Ottar, der sejler fra Norge og til Hedeby på sin handelsrejse. -  Løs sjove opgaver undervejs . Der vil være en præmie til alle børn, når opgaverne er løst.
Workshoppen har også mange aktiviteter. Og du kan stige om bord på et vikingeskib inde på museet i al slags vejr! 

På gensyn
Aase Hansen
Foredragskoordinator