Alle tiders viking

I forløbet får eleverne en introduktion til vikingernes verden med særlig vægt på eks. hverdagsliv, kulturmøder og religion.
Vi undersøger skibene og finder ud af, om de har været brug til f.eks. handel eller krig, og hvad det fortæller os om vikingerne. 

I den sidste del af forløbet skaber vi med kopier af tøj, smykker, våben og øvrige genstande billeder af, hvordan vikinger med magt og ressourcer til at bygge skibe så ud, og hvordan man gik klædt, når man var ude at sejle. 

Undervisningen veksler mellem lytteøvelser og aktiviteter, hvor eleverne skal sætte ord på det, som de oplever. Undervejs i forløbet bruger underviseren ordkort med nøgleord og -begreber. Holdet får kortene med hjem, og kan bruge dem som efterbearbejdning af besøget. 
Oplys når du bestiller forløbet, om holdet følger undervisningen på DU1, DU2 eller DU3, så vi kan differentiere undervisningen til holdets sproglige niveau.  
 

Målgruppe: Voksne sprogkursister i dansk DUI/DU2/DU3 

Områder: Dansk som andet sprog, kulturforhold

Læringsmål:
• Kursisterne får grundlæggende indsigt i vikingetiden med fokus på vikingeskibene.
• Kursisterne lærer nøgleord- og begreber om vikingetiden.
• Kursisterne kan begynde at konstruere sætninger, der udtrykker deres forestillinger og viden om vikingetiden.

Maks. deltagere: 28 elever.

Varighed: 1 time 

Pris: 400 kr.

Materialer til forberedelse og efterbearbejdning af besøget:
Hæftet Alletiders Viking kan du bruge som forberedelse og efterbearbejdning af jeres besøg. I hæftet finder du spørgsmål og ordlister. 
Nedenfor finder du hæftet og mange andre links, du er velkommen til at bruge i din forberedelse af eller direkte i din undervisning:

» Alletiders viking
» Filmkanal
» Mad i vikingetiden
» Skibskost
» Undervisningsmaterialer under Skoletjenesten