Mad ombord

Udgivet 03/07-2007

Besætningen ombord på Havhingsten fra Glendalough får varm mad to gange om dagen: Morgen og aften. Maden tilberedes af skibets to hovmestre, som har indrettet en kabys med to gasblus i skibets agterende. Derudover kan besætningen selv forsyne sig med frokost og natmad fra de madkasser, der løbende fyldes op i hvert af de seks rum. Kabyssen forsyner desuden besætningen med varmt vand til kaffe og lignende hver fjerde time.

Da skibet forlod Roskilde, var der proviant og drikkevand til fem døgn i søen – forsyningerne suppleres løbende undervejs.

Morgenmaden vil normalt bestå af grød med smør. For at give ekstra energi kan grøden sødes med sirup eller sukker, og et drys af rosiner eller nødder. Grød til hele besætningen koges af 5 kg groftvalsede havregryn, 5 kg müsli og 16 liter vand.

Frokostkasserne indeholder groft rugbrød, konservespålæg (tun i vand, torskerogn, makrel i tomat mv), tørret kød og frugtpålæg.

Aftensmaden tilberedes efter forholdene: Mad i møgvejr består af færdiglavede, frysetørrede retter, der opbevares i aluminiumsposer. Ved at tilsætte varm vand, får man kylling i karry, spagetti bolognese, laks i spinat mv. Hertil suppleres med tørret kød, suppepulver og dåsemad. Mad i magsvejr tilberedes så vidt muligt af friske råvarer ombord på skibet. Det kan f.eks. være kartofler med kød og grøntsager. Luksus i land tilberedes af friske råvarer; det kan være grillede fisk og pandekager el.lign.

Natkasserne indeholder nescafe, kakaopulver, pulversuppe, chokolade, lakrids, kiks og loganbrød.

Overraskelser fra folk i land er et kærkomment supplement til den faste skibskost.

Menu ombord:

Søndag den 1. juli: Aftensmad: Økologiske oksepølser og kartoffelsalat Natkasse: Kaffe, kakao, suppe, chokolade, lakrids, kiks, kage

Mandag den 2. juli: Morgenmad: Havregrød Frokost: Brød med pålæg fra frokostkassen Aftensmad: Mad i møgvejr: Kylling i karry, spagatti bolognese, laks i spinat – alt i form af frysetørret rejsemad. Natkasse: Kaffe, kakao, suppe, chokolade, lakrids, kiks, kage

Tirsdag den 3. juli: Morgenmad: Kaffe, the, frisk brød, ost og mælkeprodukter


Oprettet af Solvej Lyng Jørgensen