10. - 16. juli: Prøv selv bådebygning

Udgivet 05/07-2017

I uge 28 får du på Vikingeskibsmuseet chancen for at tage økse, bor og høvl fra bådebyggerens værktøjskasse og selv prøve livet som bådebygger og arbejde side om side med de professionelle.

Hjælp bådebyggerne på værftspladsen

Lyden af øksehug og duften af træ og tjære breder sig over værftspladsen på Museumsøen. Nu får du chancen for selv at prøve livet som bådebygger. 

På Vikingeskibsmuseets bådeværft kan du opleve vores utrolig dygtige og specialiserede bådebyggere i fuld sving med at bygge en rekonstruktion af det mindre handelsskib Skuldelev 3.  Som noget helt særligt, inviterer bådebyggerne museets gæster til at prøve kræfter med det gamle håndværk. Fra den 10. til 16. juli kan du selv kløve små stammer, arbejde med bådebyggernes værktøj - og i det hele taget gøre som mesteren selv, under kyndig vejledning. 

Tæt ved værftspladsen kan børn og forældre bygge modelskibe og afprøve, hvor sødygtige bådene bliver. Det giver god mulighed for at prøve og afprøve - og forundres over, hvad der gør din båd til den bedste sejler! 

Baggrund: Kl. 11.30 hver dag i forløbet, fortæller bådebyggeren om de grundlæggende tanker og udfordringer ved valg af træ til båden og selve byggeriet.

Fakta:

Bådebygning - Prøv selv!

Hvornår: kl. 10.00 - 17.00 dagligt 10. - 16. juli 2017
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Temauger i sommerferien 2017
Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk, vikingernes liv og særlige vikinge-sysler. Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du komme i krigertræning, blive klogere på bådebygning, møde smeden eller være med til at udvinde tjære sammen med museets dygtige  åndværkere og formidlere.

Entré: Børn under 18 år har altid gratis adgang. Voksne: 130,00 DKK


Oprettet af Ivan Jakobsen