Bliv medlem af Venneforeningen og få gratis adgang til foredrag og til museet

Helge Ask, en rekonstruktion af Skuldelev 5, for sejl på Roskilde Fjord med Vikingeskibshallen, Museumsøen og Domkirken i baggrunden.
Udgivet 07/09-2022

Der er mange fordele ved at melde sig ind i foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'. Du får blandt andet fri adgang til Vikingeskibsmuseet med en ledsager, og du kan gratis deltage i de spændende foredrag, som foreningen arrangerer.

Det første foredrag i efteråret 'Tanken bag tingene', ved Museumsinspektør Peter Pentz fra Nationalmuseet, finder sted den 22. september.

Vikingeskibsmuseets Venner

Foreningen Vikingeskibsmuseets Venner blev stiftet den 26. november 1990 af en kreds af historisk interesserede med det formål at støtte Vikingeskibsmuseets arbejde og udvikling. Foreningen er repræsenteret i museets bestyrelse, men er organiseret som en uafhængig forening.

Venneforeningen hjælper blandt andet med frivilligt arbejde på museet, og cirka en tredjedel af kontingentmidlerne doneres til konkrete projekter på museet.

Medlemskab:

Som medlem af Vikingeskibsmuseets Venner får du:

  • Fri adgang til Vikingeskibsmuseet inkl. en ledsager så længe medlemskortet er gyldigt.
  • Fri adgang til foredrag og andre aktiviteter arrangeret af foreningen.
  • Mulighed for at købe Vikingeskibsmuseets egne publikationer og varer fra museumsbutikken med en fordelagtig rabat.
  • Nye medlemmer der indmelder sig fra og med efterårsferien (uge 42), vil i lighed med tidligere år opnå en velkomst-rabat, således at kontingentet på 310 kr. dækker perioden helt frem til 31. marts 2024.

» Læs mere om foreningen Vikingeskibsmuseets Venner og hvordan du bliver medlem...

Foredrag torsdag den 22. september 2022

Ved Efterårets første foredrag fortæller Peter Pentz, Museumsinspektør, Fil.dr. fra Nationalmuseet om et forskningsprojekt om vikingernes tanker og verdensbillede.

Det tværfaglige 3-årige projekt 'Tanken bag tingene' er forankret på Nationalmuseet og finansieret af Krogagerfonden, og har bragt ny viden frem i lyset. I projektet har forskere arbejdet på at afdække vikingernes tanker og verdensbillede gennem smykker, amuletter, grave og andre ting, der er fundet under udgravninger eller af amatørarkæologer som danefæ.

En spændende aften med fokus på vikingernes tankeverden.

» Download foredragsprogrammet som PDF...

Fakta om Venneforeningens foredrag

Sted: Vikingeskibshallen
Tid: 19.30
Pris for medlemmer + en ledsager: gratis
Pris for ikke-medlemmer: 50 kr.