Bliv viking for en dag!

Udgivet 27/09-2017

Efterårsferie med masser af spændende aktiviteter og en helt ny udstilling på Vikingeskibsmuseet fra den 14. - 22. oktober.

I efterårsferien slår Vikingeskibsmuseet endnu engang dørene op til det traditionsrige feriearrangement 'Viking for en dag', og indbyder krigere, skjoldmøer og alle andre vikinger til en uge med spændende efterårsaktiviteter.

Værksteder og krigertræning

Tunet på Museumsøen fyldes med værksteder, hvor alle kan fremstille deres eget vikingeudstyr, kæmpe med vikingerne våben og klæde sig i vikingedragter.
Du kan også udfordre dig selv og teste, om du ville kunne klare dig som viking. Kommer du flot igennem efterårsferiens fem udfordringer - kaste Thors hammer, bage vikingekiks over bål, skrive dit navn med runer, slynge farvestrålende uldbånd og kæmpe med sværd og skjold - får du et 'Viking for en dag'-diplom for veludført dåd - et bevis på, at du formodentlig kunne have overlevet i en dags tid i vikingetiden. 

Alle dage i ferien kan du deltage i krigertræning sammen med vores erfarne - og modige - vikingekriger. Krigeren fremviser nøjagtige kopier af vikingernes våben, og træner de unge krigere i at kæmpe med sværd og skjold. Bagefter er du helt klar til at udfordre de voksne til styrkeprøve, eller dyste i kastelege og tovtrækning.

Opvisning med de lynhurtige falke! 

Oplev det ultimative samarbejde mellem menneske og rovdyr, når falkonéren demonstrerer fuglens imponerende jagtteknik på Vikingeskibsmuseet!

Du kan møde den erfarne falkonér Frank Skårup på Museumsøen torsdag den 18. – lørdag den 20. oktober fra kl. 10.30 - 16.30, hvor han femviser sine to lannerfalke, der er trænede i den særlige falkejagt-teknik. Her er der mulighed for at opleve den spændende fugl, og få svar på spørgsmål om rovfuglenes brug i fortid og nutid. Alle tre dage gennemfører falkonéren opvisninger i falkejagt på plænen foran museet kl. 11.00 og kl. 15.00.

Ny udstilling

Vikingeskibsmuseets nye udstilling 'Stig Ombord' giver de besøgende oplevelsen af at være ombord i et vikingeskib på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra vindstille og blændende solskin til storm, torden og høj sø.

› <link internal-link internal link in current>Læs mere om den nye udstilling 'Stig Ombord' her ...

 

Efterårsferie lørdag den 14. – søndag den 22. oktober 2017
Aktiviteter alle dage fra  10.30 – 16.30
Familieomvisning alle dage kl. 12.00 og 14.00 (Gratis ved køb af entrébillet) 

Entré: Voksne 130 kr. Børn og unge under 18 år gratis adgang.
Åbningstid: Museet er åbent dagligt fra 10.00 – 17.00

Nogle aktiviteter er betalingsaktiviteter. 


Oprettet af Rikke Johansen