Byg båd-værksted for kreative børn og voksne

Byg din egen båd på Vikingeskibsmuseet
Udgivet 18/05-2021

Publikumsværkstedet ’Byg din egen båd’ på værftspladsen har åbent i weekender, og fra 26. juni hver dag.

I løbet af foråret er det populære publikumsværksted ’Byg din egen båd’ blevet gennemrenoveret og opgraderet, så det er 100 % klar til at tage imod kreative børn og voksne, der ønsker at teste deres bådebyggerevner.
Værkstedet er åbent i weekender frem til 26. juni, hvor værkstedet vil være åbent alle dage.

’Byg din egen båd’ værkstedet ligger på værftspladsen, så I kan lade jer inspirere af de rigtige bådebyggere, mens I konstruerer og bygger jeres egen båd. Der er også et vandbassin – en ’test tank’ - så I kan afprøve jeres båddesign og måske vende tilbage til byggeprocessen for at forfine designet.

Værkstedet indbyder til leg og eksperimenter samtidig med, at I lærer om skibskonstruktion og bådebygning.

Der er plads til hele 15 familier i værkstedet, hvor der er høvlebænke og værktøj nok til alle.

Byg-selv bådene bygges ud af trærester, karduspapir, snor mm., og i værkstedet er der fif, tricks, idéer og inspiration til hvordan I bedst konstruerer en båd, så alle - fra ca. 8 år og opefter - nemt kan komme i gang med at designe og bygge et sødygtigt fartøj.

Hvor: Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Hvornår:
Juni: Weekender 11-17
Fra 26. juni: Alle dage 10-17

Aktiviteteten er gratis, når entrébillet til museet er betalt.

Sluseåbninger (Time slots) til bådeværftet: Grundet corona-forholdsreglerne, er adgangen til bådeværftet begrænset til hver hele time, hvor bådebyggere og museumsformidlere tager i mod museumsgæster. Adgang hver hele time fra kl. 11.00 til 16.00.

Entré:
Familiebillet for 2 voksne og børn under 18 år: 280 DKK
Voksne: 150 DKK
Sæsonkort: 170 DKK
Børn 0-17 år: Altid gratis entré

Corona-info:
• 15 år og op: Husk coronapas/negativ test + Billed-ID
• Vikingeskibsmuseet har masser af plads ude og inde, så I skal ikke booke billetter
• Vi følger gældende Corona-regler, har masser af håndsprit - I skal bare huske mundbind/visir indenfor (fra 12 år)
• Mad og drikke: Vikingeskibsmuseets Café Knarr har åbent dagligt