Kongeligt besøg til udstillingsåbning

Vikingeskibsmuseets særudstilling 2014 'The World in the Viking Age'
Udgivet 02/04-2014

H.K.H. Kronprinsessen åbner Vikingeskibsmuseets internationale særudstilling 'The World in The Viking Age'.

Vikingeskibsmuseets særudstilling 'The World in the Viking Age' åbner for publikum fredag den 11. april.
Dagen inden åbnes udstillingen for inviterede gæster af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

Udstillingen fortæller en verdenshistorie om skibe, mennesker og ting på rejse - fra de yderste egne af Skandinavien til Middelhavet og fra Den Persiske Golf til Østafrika og Kina. Sørejserne forbandt kyster verden over og førte mennesker sammen, på tværs af tanker, tro og traditioner. Det er en historie, som udfordrer forankrede forestillinger om fortiden og om tidligere generationers evner og muligheder og som viser, at globale netværk ikke er begrænset til vores moderne informationsalder.

Det rejsende menneske

Netværk på tværs af kontinenter og over oceaner er i dag så udbygget, at de fleste af os har kontakter langt fra vores hjem. Vikingeskibsmuseet har inviteret Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen til at åbne udstillingen netop på den baggrund:

"Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen er en moderne repræsentant for den åbenhed og nysgerrighed, der er  omdrejningspunktet i udstillingens fortælling; rejsen mod nye muligheder, menneskets fascination af eventyr, etableringen af netværk på tværs af lande og forbindelserne mellem nord og syd", fortæller Museumsdirektør Tinna Damgård-Sørensen, og fortsætter: "Det er en stor glæde og ære, at Kronprinsessen vil deltage i åbningen af udstillingen, der foruden at fortælle en spændende arkæologisk historie også giver rum for refleksioner over kulturer, der mødes, og rejsens evne til at inspirere og fremkalde menneskelige og kulturelle forandringer", slutter Museumsdirektøren.

Fakta om særudstillingen 'The World in The Viking Age':

Udstillingen åbnes af Hendes Kongelig Højhed Kronprinsessen den 10. april kl. 15.00.
Vikingeskibshallen lukker denne dag for publikum kl. 14.00.

Udstillingen åbner for publikum fredag den 11. april og kan ses til 30. december.

I Påskeferien er der arrangeret særlige aktiviteter i relation til udstillingens tema. Kunstværksted, fortællinger og rundvisninger.
» Læs mere om Påskeaktiviteterne her...

Særudstillingen er støttet af:
D/S Orients Fond og Augustinus Fonden
Knud Højgaards Fond samt Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen