5. - 11. juli: Krig, kamp og skarpe våben

Se krigertræning fra 5.-11. juli
Udgivet 06/07-2021

Gå i krigertræning hos vikingekrigeren og find ud af, om du kunne have overlevet i vikingetiden. Lær at kæmpe med sværd og skjold, og og bliv en ægte vikingekriger!

Sværd, skjolde og modige krigere

Fra den mandag den 5. til og med søndag den 11. juli viser vikingekrigeren sine skarpe våben frem og lærer jer at kæmpe med sværd og skjold.
Krigeren står klar til at byde børn og voksne velkommen til sjove dage med krigertræning. Der skal grines, trænes og kæmpes for fulde drøn!

Vikingekrigeren, Tom Jersø fremviser ikke bare sine imponerende og frygtindgydende våben. Han viser også, hvordan de bruges og fortæller om vikingernes kamptekniker, og hvordan man kunne beskytte sig mod de dræbende hug.

Vikingerne på togt

I kan møde krigeren på Strandengen med udsigt til museumshavnen, hvor de flotte vikingeskibe ligger i havnen og vugger blidt. Når I har kæmpet og leget vikingekrigere, kan I gå ombord i det imponerende langskib og forestille jer, hvordan vikingerne drog ud på togt - til England eller måske endnu længere væk.

Bliv klogere på krigerne i vikingetiden

De fleste vikingekrigere var udrustede med økse og skjold, mens stormanden kunne have kostbare våben, som sværd, hjelm og ringbrynje.
Krigskunst var et håndværk, som man skulle lære sig - og man måtte træne, for at blive den bedste kriger og dermed kunne håbe på at vende hjem til familien efter togtet.

Fra 5. – 11. juli viser krigeren sine våben og lærer de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold, så de kan blive ægte hirdmænd - kongens krigere.
Bagefter kan du afprøve vikingernes kampteknik og udfordre de voksne til dyst. 

Fakta om krigertræning med sværd og skjold

Hvornår: kl. 10.00 - 17.00, dagligt 5. - 11. juli 2021

Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Entre: Familiebillet (2 voksne + børn under 18 år): 280 DKK

Børn under 18 år gratis.
Voksne 150 DKK

» Læs mere om krigertræningen og de andre håndværker som viser deres hanværk frem på museet i løbet af sommeren...