Venneforeningens forårsprogram 2020 er udkommet

Udgivet 01/01-2020

Foråret byder på spændende foredrag, der blandt andet sætter fokus på vikingernes færd i Vesten og Normandiet og Færøernes historie.

Foreningen Vikingeskibsmuseets venner afholder hvert år en række foredrag, og nu ligger programmet for foråret 2020 klar. Alle foredrag finder sted i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer med ledsager. 
Billetter koster 50,00 DKK for ikke-medlemmer. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

Torsdag den 27. februar kl. 19.30: Ud og hjem igen- Om vikingernes togter i Vesten og Normandiet
Mads Ravn, forsknings- og Samlingschef, Ph.d. VejleMuseerne
Dette foredrag falder i to dele. For det første vil det berette om nogle af vikingernes togter i vesten herunder Normandiet. Hvilken betydning havde bl.a. Olav Haraldsson og hertug Rollo? For det andet vil foredraget komme ind på, hvad disse togter fik af betydning. Hvorfor opstod disse togter netop da. En hypotese er, om der i denne periode var indre forhold i Skandinavien, der netop faldt sammen i denne periode med de mange togter.

Torsdag den 26. marts kl. 19.30: Hvem kom først? - Betragtninger over Færøernes tidlige historie
Steffen Stummann Hansen, tidl. Landsantikvar og direktør for Føroya Fornminnissavn
Traditionelt set har den såkaldte Færinge-Saga med dens fokusering på forbindelsen til Norge været betragtet som den grundlæggende kilde til forståelsen af Færøernes tidligste historie. Der har dog længe været stærke indicier for, at billedet er mere kompliceret. De seneste årtiers arkæologiske udgravninger og nye 14C-dateringer har i stigende grad bekræftet, at der er behov for en revurdering af Færøernes ældste historie. Hvem kom først: skandinaver i Vikingetiden – eller? Dette spørgsmål diskuteres i foredraget

Bliv ven med Vikingeskibsmuseet!

Venneforeningen blev etableret i 1990 og tæller omkring 600 medlemmer. Foreningen er rundet af et ønske om at bakke Vikingeskibsmuseet op i den formidling og forskning af nordisk skibs- og bådebygningkultur og marinearkæologi museet er sat i verden for at udøve.

Som medlem af foreningen støtter du museets arbejde gennem en årlig økonomisk donation. Hvert år donerer foreningen omkring en tredjedel af medlemsbetalingen til specifikke projekter på museet. Foreningen afholder også årligt fem til seks foredrag, og støtter ydermere museet gennem medlemmers frivillige arbejde.

Som medlem af Venneforeningen får du:
• Fri adgang til Vikingeskibsmuseet hele året inkl. en ledsager
• Fri adgang til foreningens fem til seks årlige foredrag inkl. en ledsager
• Medlemsrabat på 15% ved de fleste af museumsbutikkens varer samt 30% på museets egne bogudgivelser over 100 kr. 

» Læs mere om venneforeningen...
» Download venneforeningens foredragsprogram for foråret 2020... 


Oprettet af Sabine Østergaard