Vil du vide mere om vikingernes mad?

Hvad spiste vikingerne? Og hvordan tilberedte og opbevarede de maden i en tid uden fryser, køleskab eller foodprocessor? Det er i sagens natur svært at svare klart på disse spørgsmål, men den viden vi io dag har fra arkæologiske udgravninger og fortællinger fra vikingetiden er med til at at sammenstykke et billede af, hvilke råvarer og metoder de havde til rådighed.
Udgivet 01/07-2020

Lørdag den 8. august og mandag den 10. august dykker vi ned i emnet 'Vikingernes mad og giver svar på, hvad vikingerne spiste.

Vikingeskibsmuseet tilbyder skiftende 'Viking Talks', hvor I kan blive klogere på vikingerne og deres hverdag.
Lørdag den 8. august og mandag den 10. august er temaet 'Vikingernes mad'.

Vikingernes mad
Lørdag den 8. august og mandag den 10. august:

Hvad spiste vikingerne? Og hvordan tilberedte og opbevarede de maden i en tid uden fryser, køleskab eller foodprocessor?
Det er i sagens natur svært at svare klart på disse spørgsmål, men den viden vi io dag har fra arkæologiske udgravninger og fortællinger fra vikingetiden er med til at at sammenstykke et billede af, hvilke råvarer og metoder de havde til rådighed.

For en gennemsnitlig familie i vikingetidens Danmark, har maden i sær bestået af egne produkter fra husdyr, mark eller køkkenhave -'kålgårde', som de hed dengang - og indsamlede bær og planter, suppleret med kød og fisk fra jagt og fiskeri. 

Lørdag den 8. august og mandag den 10. august kan du få svar på spørgsmål om hvad vikingerne spiste, om de kun indtog kød og mjød, og høre om råvarer, konservering af mad og handel med eksotiske krydderier.

Undervejs vil deltagerne blive budt på en lille smagsprøve.

Tag med på en Viking Talk og bliv klogere på vikingernes hverdag. 

Viking talk: Vikingernes mad:

Hvornår: Lørdag den 8. august og mandag den 10. august kl. 12.00 på engelsk og 14.00 på dansk

Varighed: 50 minutter
Mødested: Ved billetsalget 
Pris: Gratis ved køb af entrébillet

Grundet Covid-19 kan vi kun have 14 gæster med til hver talk. Først til mølle.  


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen