Foredrag: En flådenation fødes

Torsdag den 26. oktober kl. 19.30 holder Anne Nørgård Jørgensen, arkæolog, ph.d., specialkonsulent ved Fortidsminder, Slots- og Kulturstyrelsen foredrag om den danske flåde.

Bliv klogere på flådefartøjer og den militære organisation i tiden 500 – 1000 e. Kr. når Anne Nørgård Jørgensen i aftenens oplæg fortæller om den danske flåde, der opstår i 700-tallet.

Publikum bliver taget med til Kanhave, Gudsø Vig, Kertinge Vig, Jungshoved og Slien når Anne Jørgensen kigger nærmere på vigtige sømilitærer anlæg, flådehavne og militære organisation i yngre jernalder og vikingetid. 
Anne Jørgensen vil også fortælle om hvordan vi tilegner os viden om fortidens flåde og militær. For eksempel kan vi hente viden om flådehavne fra skriftlige kilder: hvilke krav skulle flådehavne opfylde, og hvilket potentiale er der i iagttagelserne?

Foredragsholder:  Anne Nørgård Jørgensen, arkæolog, ph.d., specialkonsulent v./ Fortidsminder, Slots- og Kulturstyrelsen

Foredraget finder sted torsdag den 26. oktober kl. 19.30  i Vikingeskibshallen på Vikingeskibsmuseet, og er gratis for medlemmer af Venneforeningen med ledsager. 

Pris for ikke-medlemmer: 50,00 DKK. Billetter sælges ved indgangen, dørene åbnes kl. 19.00.

» <link internal link in current>Læs mere om venneforeningen ...
» <link file:59882 internal link in current>Hent Venneforeningens foredragsprogram for efteråret 2017 ...


Oprettet af Rikke Johansen