3. - 9. juli: Krigertræning med sværd og skjold

Gå i krigertræning med sværd og skjold - havde du mon overlevet i vikingetiden? Lær at kæmpe med sværd, og skjold og se om du kan blive en ægte hirdmand.

Sværd, skjolde og modige krigere

Fra den 3.- 9. juli indbyder Vikingeskibsmuseet til en uge med sjov krigertræning- Der skal grines, trænes og kæmpes på fuld drøn!
Vikingekrigeren fremviser sine imponerende våben til de nysgerrige gæster, og underviser i vikingernes kampteknikker. 
Hver dag i uge 27 fremviser krigeren sine våben og lærer de unge krigere at kæmpe med sværd og skjold, så de kan blive ægte hirdmænd - dvs. kongens krigere. Bagefter kan du afprøve vikingernes kampteknik og udfordre de voksne til dyst. 

» <link internal-link internal link in current>Du kan se film fra krigertræning her...

Krigertræning med sværd og skjold

Hvornår:
 kl. 10.00 - 17.00, dagligt 3. - 9. juli 2017
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde 

Temauger i sommerferien 2017 
Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk, vikingernes liv og særlige vikinge-sysler. Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du komme i krigertræning, blive klogere på bådebygning, møde smeden eller være med til at udvinde tjære sammen med museets dygtige  åndværkere og formidlere. 

» <link internal-link internal link in current>Se oversigt over temaugerne her...

Entré:
 Børn under 18 år har altid gratis adgang. Voksne: 130,00 DKK. 


Oprettet af Rikke Johansen

Bliv meget klogere på vikingernes håndværk

Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk i særlige temauger.

Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du gå i krigertræning, blive klogere på bådebygning, møde smeden eller være med til at udvinde tjære sammen med museets dygtige håndværkere og formidlere.

26. juni - 2. juli. Uge 26: Rebslagerens værksted

Reblæggeren skal lave reb af sælskin, uld og hestehår til museets både. Fra den 26. juni - 2. juli kan du selv få vikingetidens tovværk mellem hænderne og lægge et lindebast tov eller spinde si-tråd med kyndig vejledning og god hjælp fra reblæggeren.

3. - 9. juli. Uge 27: Krigertræning 

Gå i krigertræning med sværd og skjold. Havde du mon overlevet i vikingetiden? Gå i krigertræning som hirdsmand, og lær at kæmpe med sværd og skjold. 

10. - 16. juli. Uge 28: Bådebyggerens værksted 

På bådeværftet er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt skib. Lige ved siden af kan du prøve kræfter med den svære kunst at hygge med økse, kløve små stammer og afprøve bådebyggernes mange forskellige stykker værktøj under kyndig vejledning af museets håndværksformidlere.

17. -23. juli. Uge 29: Fyr og flammer 

Vi sætter gang i bålene, så du selv kan brænde tjære af fyrretræ i løbet af en halv time. Tjære beskytter vikingeskibene mod at rådne. Tjære er udvundet af harpiksholdigt fyrretræ. Den udvindes normalt i store miler, der brænder i fire døgn og giver flere tusinde liter tjære. I temaugen 'Fyr og flammer' sætter vi tjæreproduktionen ned i mikroformat, så alle kan følge med i den spændende proces.

24. - 30. juli. Uge 30: Smed med det glødende jern

Vikingeskibsmuseets dygtige smede viser deres specielle teknikker frem for publikum, der kan komme helt tæt på den komplicerede - og mystiske - smedeteknik. 

31. juli - 6. august. Uge 31: Bådebyggerens værksted 

På bådeværftet er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt skib. Lige ved siden af kan du prøve kræfter med den svære kunst at hygge med økse, kløve små stammer og afprøve bådebyggernes mange forskellige stykker værktøj under kyndig vejledning af museets håndværksformidlere.

7. - 13. august. Uge 32: Bådenes brug

Kom om bord i Vikingeskibsmuseets vikingeskibe, mens de ligger i havn. Her kan du deltage i aktiviteter om bord på krigsskibet, handelsskibet og fiskerbåden og lære om, hvordan livet var til søs i vikingetiden.

14. - 20. august. Uge 33: Sejlmagerens værksted

Sejlmageren, væveren og rebslageren arbejder med vedligehold af museets mange sejl. På værkstedet vil der være sejl af uld, bomuld og hør. I løbet af ugen vil der blive barket sejl, syet ligtov på sejlet, slået tov og forberedt hør til vævning af hørsejl.   

21. 27. august. Uge 34: Fortælleuge - På kanten af havet

Fortælleugen byder på stærke oplevelser med dygtige fortællere, som vil tryllebinde børn og voksne med medrivende og eventyrlige fortællinger om livet på havet, berømte søfarere og farefulde sejladser. Fra dengang, hvor menneskers skæbne var underlagt havets vildskab og Gudernes vilje


Oprettet af Rikke Tørnsø Johansen