31. juli - 6. august Tema: Bådebyggerens værksted

På bådeværftet er museets bådebyggere i fuld sving med at bygge et nyt skib. Lige ved siden af kan du prøve kræfter med den svære kunst at hugge med økse, kløve små stammer og afprøve bådebyggernes mange forskellige stykker værktøj under kyndig vejledning af museets håndværksformidlere.

Hjælp bådebyggerne og lær, hvordan du bygger et vikingeskib.

Lyden af øksehug og duften af træ og tjære breder sig over værftspladsen på Museumsøen. Lige nu får du chancen for at prøve livet som bådebygger.

I uge 31 får du chancen for at prøve livet som bådebygger og arbejde med økse, bor og mange andre spændende ting fra bådebyggerens værktøjskasse.

På Vikingeskibsmuseets bådeværft kan du opleve vores dygtige og specialiserede bådebyggere i fuld sving med at bygge en rekonstruktion af et vikingeskib. Som noget helt særligt, inviterer bådebyggerne museets gæster til at prøve kræfter med det gamle håndværk.
Fra den 31 juli. til 6. august kan du selv kløve små stammer, arbejde med bådebyggernes værktøj - og i det hele taget gøre som mesteren selv, under kyndig vejledning.

Tæt ved værftspladsen kan børn og forældre bygge modelskibe og afprøve, hvor sødygtige bådene bliver. Det giver god mulighed for at prøve og afprøve - og forundres over, hvad der gør din båd til den bedste sejler!

Fakta:

Bådebygning - Prøv selv!

Hvornår:
kl. 10.00 - 17.00 dagligt 31. juli - 6. august 2017
Hvor: Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde

Temauger i sommerferien 2017 
Gennem hele sommeren sætter vi på skift fokus på de mange forskellige maritime håndværk, vikingernes liv og særlige vikinge-sysler. Alt efter, hvornår du besøger museet, kan du komme i krigertræning, blive klogere på bådebygning, møde smeden eller være med til at udvinde tjære sammen med museets dygtige  åndværkere og formidlere. 

» <link internal-link internal link in current>Se oversigt over temaugerne her...

Entré:
 Børn under 18 år har altid gratis adgang. Voksne: 130,00 DKK. 


Oprettet af Rikke Johansen