Sommerferie på Vikingeskibsmuseet

Mærk, duft, se! På Vikingeskibsmuseet kan du opleve historien med alle sanser. Mød håndværkeren, tag med på en af de daglige rundvisninger eller tag familien med på en opdagelsesrejse rundt på museet.

Midt på museumsøen ligger bådeværftet. Her bygger museet rekonstruktioner af vikingeskibe og andre traditionelle træbåde. Duften af frisk trætjære fylder luften og lyden af bådebyggerens økse mod egetræet genlyder rytmisk over værftspladsen.

Her kan museets gæster opleve det ældgamle håndværk og møde håndværkeren, der fortæller og viser, hvordan vi genskaber vikingeskibene med fortidens materialer og teknikker.

Vi har desuden indrettet et særligt oplevelsesområde med aktiviteter og udstillinger, der fortæller om bådebygning og andre maritime håndværk og hele sommerferien vil der hver dag være aktiviteter for hele familien. 

8. juni - 31. august: Udendørs rundvisninger 

Vild med viden om vikingernes skibe?
Sommerens rundvisninger foregår i museumshavnen, hvor vi vil gå tæt på museets 5 rekonstruerede vikingeskibe. Skibene vidner om vikingetidens specialiserede skibsfart, om krig, togter og handel, men også om museets årelange arbejde med at genskabe vikingetidens skibe.
I kan tage med på rundvisning om vikingernes skibe alle dage fra 8. juni - 31. august kl. 11.00 eller 13.00. 
Fra 27. juni - 31. august vil rundvisningen kl. 11.00 foregå på engelsk.  

Kom med på togt i vikingernes verden! 
Vikingeskibsmuseet inviterer børn og voksne med ud på en spændende rejse i vikingernes verden! Vi dramatiserer en fortælling om krig og vikingetidens togter og formidler historien i børnehøjde. 
I kan tage med på familierundvisninger alle dage fra 27. juni - 31. juli kl. 12.30.

27. juni - 31. august: Gå ombord i vikingeskibe

Lange, slanke krigsskibe og tunge, brede handelsskib ligger skulder ved skulder i museumshavnen. Som noget helt specielt i år kan man gå ombord på Havhingsten og opleve på nærmeste hold, hvordan et langskib fra vikingetiden har fungeret. Hvor gik man på toilettet? Hvor hurtigt kan den sejle? Hvor mange krigere har der været ombord. Der vil dagen igennem være formidling af skibet, dens togter og vikingetidens langskibe.

27. juni - 31. august: Leg som i vikingetiden

I kan udfordre hinanden og lege som vikingerne!  Kast jer over strategiske lege som 'Kast Thors hammer' eller 'Fortøjningskast' eller teste jeres muskelkraft ved at 'gå til Island efter sild'. I vikingetiden var legene en del af krigertræningen, hvor styrke ikke alene var nok for at blive en god kriger: Hurtighed, finmotorik og strategi var lige så vigtige egenskaber at besidde.

27. juni - 31. august: Rejs ud

Tag ud på en oplevelsesrejse rundt på museets område hvor du kommer til at løse spændende opgaver og lære mere om vikingetiden. Brug f.eks. et solkompas, aflæs vinden, og find forskellen på krigs- og handelsskibe og bliv klogere på vikingernes tøj, deres skibe, navigation og runer.
Oplevelsesrejsen er baseret på et opgavehæfte der kan købes for 25 DKK i museumsbutikken. 


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard