Billeder fra det første døgn på togtet

Javel, det var en hård tur. Og efter reaktionerne i land, har besætningen nærmest været udsat for de mest uhyggelige strabadser under de første 35 timers sejlads fra Roskilde til Kristiansand. Men så slemt var det nu ikke.

Her på fjerdedagen er der endelig tid til at få lagt billeder og historier frem fra den fantastiske sejlads op gennem Kattegat og over Skagerrak.

Skipper Carsten Hvid: "Det var den bedste start vi kunne få!" Det var hårdt, vådt og koldt, men det er jo netop under disse betingelser, vi for alvor får prøvet skibet og besætningen af. Vi har trænet i to et halvt år til dette og har hele tiden været forfulgt at alt for godt vejr. Nu fik vi endelig prøvet alle rutinerne og procedurerne af. Og de fungerer som de skal".

Den såkaldte evakuering af fire besætningsmedlemmer var i lige så høj grad en test af teknikken og kommunikationen mellem Havhingsten og dets følgeskib 'Cable One'. Og også her så alt ud til at fungere. Selv i forholdsvis stor sø og i mørke, kunne 'Cable One' sætte gummibåden i vandet og hente et besætningsmedlem uden dramatik. I det hele taget har 'Cable One' vist adskillige kvaliteter. Besætningen føler stor tryghed ombord på Havhingsten, når de på afstand kan kigge over på den lille og tætte arbejdsmand, som langsomt og støt følger efter.

Lige nu befinder skibet sig i Sprangereid lige nord for Lindesnes - Norges sydligste punkt. Besætningen har netop hilst på den danske Dronning Margrethe og den norske kongefamilie, som er i byen for at åbne en rekonstrueret kanal fra vikingetiden.

Vi har samlet et lille udvalg af billeder fra sejladsen til Norge. Det skulle være muligt at få et forholdsvist præcist indtryk af forholdene ombord...

Af: Preben Rather Sørensen