MedlemsNyt 6/2021 for foreningen 'Vikingeskibsmuseets Venner'

Krigertræning i sommerferien på Vikingeskibsmuseet
Der var mange interesserede gæster, der kiggede med, da Vikingekrigerne demonstrerede våben og kampteknik i den nye arena på Strandengen i starten af sommerferien. Foto: Trine Harvøe Kristensen

Sommeren er over os med høje temperaturer og lyse nætter. Der er godt gang i den på museet med smededage og marinarkæologiske undersøgelser, som vi har læst om i de seneste par nyhedsbreve fra museet.

Kære medlemmer

Venneforeningen skriver til jer, da vi har fået to forespørgsler efter en frivillig indsats fra vores forening. Det er rigtig rart at kunne bidrage, så hvis du har tid og lyst til at gøre en god gerning, så tøv derfor ikke med at vende tilbage. Det ene tilbud er til en enkelt person, som vil være ”voksenven” til en dreng på 12 år, som er vild med historie, og det vender vi tilbage til længere nede. Det andet er fra Vikingeskibsmuseet, som har brug for hjælp omkring bådene hen over sommeren.

Hjælp på havnen

Som bekendt er museets situation på grund af corona stadig helt ekstraordinær, og derfor søges 4-6 'venner', som kan og vil bruge én til to timer en eller flere gange om ugen hen over højsæsonen. Det drejer sig om, at bådene i havnen er ’ship shape’. Det vil sige, at de er tømt for vand efter det har regnet, fortøjningerne sidder hvor de skal, årerne og grejet i bådene ligger fint og ordentligt, at der ikke ligger ispapir på molerne osv. I det hele taget at hjælpe med at holde opsyn med havnen og bådene i havnen henover sommeren, hvor der er ekstra mange gæster, og de ansatte også skal afholde ferie.

Søren Nielsen, som er leder for håndværk og rekonstruktion vil anvise arbejdet og vil gerne kontaktes direkte på telefon 26 36 75 18 så snart som muligt. Send også en e-mail til frivillighedskoordinator Thomas Maarup på thomas(at)maarup.dk, hvis du kan hjælpe.

Voksenven

Børnehjælpsdagen er en organisation, som arbejder for at styrke anbragte børn og udsatte unge. Gennem et projekt ved navn Hobbyvenner kobler organisationen et barn/ung inden for målgruppen med en frivillig voksen, som deler en interesse. De to mødes seks gange for at dyrke den fælles interesse, og styrke den unges sociale kompetencer og netværk.

Projektet har henvendt sig til vores forening, fordi en dreng på 12 år fra Lejre søger en voksen ven at dele sin interesse for historie, og særligt vikingetiden, med. Vi har mange engagerede og historieinteresserede medlemmer, og hvis du har lyst til at dele ud af din interesse og vil høre mere, så skriv til frivillighedskoordinator Thomas Maarup på thomas(at)maarup.dk.

I bestyrelsen glæder vi os meget over at kunne være Vikingeskibsmuseet konkret og praktisk til gavn, og ligeledes at kunne bidrage til andre værdige formål, og derfor håber vi at høre fra nogle medlemmer snarest.

På bestyrelsens vegne

Thomas Maarup
Næstformand og frivillighedskoordinator


Oprettet af Trine Harvøe Kristensen