Tag familien med på krigstogt

Det ene hold gør sig klar til kamp
Det ene hold gør sig klar til kamp

Sommeren byder på mange skønne oplevelser med familien. Hver dag i sommerferien kl. 12:30 og 14.00 kan I tage på familierundvisning, hvor I blandt andet lærer at kæmpe som vikingerne gjorde.

Noget for hele familien 

Når familien tager med på en fantasifuld rundvisning, bliver alle inddraget i den spændende fortælling om vikingernes lange rejser og livet til søs for 1000 år siden.
Temaet på Vikingeskibsmuseet denne sommer er Skibe, Krig og Kongemagt. Vores dygtige formidlere fortæller levende om, hvordan det var at sejle ud på krigstogt i de lynhurtige langskibe. 
De særlige familierundvisninger er tilrettelagt, så alle i familien kan være med.

Kom ombord i Havhingsten 

En del af rundvisning handler om hvordan vikingerne sejlede, og hvad de brugte deres skibe til. For at forstå vikingernes skibe, er det nemmest selv at komme helt tæt på. Nede i Havhingsten lærer formidleren gæsterne om, hvordan vikingerne roede ud på lange togter. Som gæst, bliver man inddraget og formidleren leger med børnene, at de er på togt sammen, og skal ro skibet i havn. 

Hvem skal vi kæmpe imod?

For at forstå hvordan vikingerne drog i krig og kæmpede, bliver deltagerne i rundvisningen delt op i to hold. Formidlerne tager hver sin gruppe, og lægger en strategi for, hvordan de skal kæmpe mod det andet hold. Det er igen en legende tone, og børnene lever sig ind i det med liv og sjæl. 
Når hvert hold har lagt deres strategi, er de klar til kamp. Begge hold er udstyret med skjold, bue og pil. 
Kampen foregår på det store græsområde, Strandengen, hvor der er god plads til leg. 

Vikingernes konger 

Kongerne fyldte meget i vikingetiden, og det kommer formidlerne også omkring. Der bliver fortalt gode historier om de vigtige og magtfulde konger, som regerede i vikingetiden. Formidlingen er gjort legende og sjovt for alle, på et niveau som alle kan være med på og forstår.  

MuseumsMysteriet 

Når der er blevet kæmpet som vikinger udenfor, kan børnene prøve kræfter med at løse MuseumsMysteriet, inde i Vikingeskibshallen. 
MuseumsMysteriet er en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde. Mestertyven Heidenreich er på spil på Vikingeskibsmuseet! 

» Læs mere om spillet og om download af appen her.

Facts om familierundvisningerne:

Hvornår:
 Alle dage i sommerferien kl. 12:30 og kl. 14:00 frem til og med den 15. august.

Mødested: Strandengen
Det er gratis at deltage i rundvisningerne, når man har billet til Vikingeskibsmuseet. Børn under 18 år har gratis adgang.

Tema: Skibe, krig og kongemagt