Weekendkursus: Vikingetidens bådebygning

Hvordan byggede vikingerne deres både?

Spørgsmål er centralt for vikingeskibsmuseets arbejde, og du kan komme lidt tættere på et svar, når Vikingeskibsmuseets bådeværft afholder weekendkursus i bådebygning.

Vil du med, når Vikingeskibsmuseets bådebyggere byder indenfor på værftet til en hel weekend i selskab med historiske materialer og håndværk? Med udgangspunkt i vores aktuelle byggeri af en rekonstruktion af vikingeskibet 'Skuldelev 3', arbejder vi med vikingetidens mest grundlæggende materialer og teknikker. 

  • Vi kløver egetræsstammer ud til plankestykker, som vi hugger til med økser. 
  • Vi sveder og bøjer planker for at kunne skabe skrogformen.  
  • Vi snitter trænagler og lærer at bruge dem.
  • Vi arbejder med korrekt brug og vedligehold af en rekonstrueret vikingetidsøkse.
  • Og meget, meget mere..!

For at undersøge hvordan en vikingetidsbåd opfører sig på vandet, skal vi naturligvis ud og sejle på Roskilde fjord i en af Vikingeskibsmuseets råsejlsbåde og dér erfare nogle af de egenskaber, som gjorde vikingernes både så overlegne for 1000 år siden. 

Når workshoppen er veloverstået søndag eftermiddag, har du fået en helt særlig forståelse for det vigtige, traditionelle håndværk, der har betydet så meget for vores fælles historie. 

Bådebyggerworkshop 2017

Hvor: Kurset afholdes på Vikingeskibsmuseet bådeværft.   
Hvornår: Lørdag d. 23. - søndag d. 24. september.
Tidsramme: Lørdag fra 10.00-17.00 og søndag fra 9.00-16.00

Pris:
2120,- for kursus, entre, frokost og kaffe. Inkl. i prisen er materialer, lån af værktøj, en omvisning på Vikingeskibsmuseet og en sejlads på Roskilde Fjord.

Tilmelding via museets booking:<link mail internal link in current> booking(at)vikingeskibsmuseet.dk eller tlf. 46 300 253, hverdage 10.00-15.00.  
Ved booking bedes du oplyse navn, adresse, telefonnummer samt e-mail/telefonnummer.

Det er muligt at bestille overnatning på Roskilde Vandrehjem, der ligger 100 m fra Vikingeskibsmuseet.
» <link http: www.danhostel.dk hostel danhostel-roskilde external-link-new-window internal link in current>Gå til Roskilde Vandrehjems hjemmeside her...

Der kræves ikke forudgående kendskab til bådebygning. Vikingeskibsmuseet tager forbehold for aflysning ved for få tilmeldte.


Oprettet af Sabine Stubbe Østergaard