Vinterferie - Skibet er ladet med...?

Vinterferieaktiviteter på Vikingeskibsmuseet 8. – 23. februar 2020

Bliv klogere på vikingerne og tag med på en rejse ind i vikingernes verden. Følg ruten på kortet, brug opdagelsessættet og løs i fællesskab spændende og sjove opgaver undervejs.

Vikingeskibsmuseet inviterer i vinterferien børn og voksne med på en anderledes opdagelsesrejse, der fører rundt i alle kroge af museets udstillinger. Når opgaverne er løst, vil der være en præmie til alle børn. Skibet er klar, og kursen skal sættes mod spændende opgaver. Go vind på rejsen rundt på museet!

Gå med i vikingernes vinterværksteder

I workshoppen kan du prøve kræfter med at lave ting, som dem man havde i vikingetiden: 

  • Sy din egen læderpung
  • Design smykker af vikingernes glasperler
  • Design vikingeperler af fimo-ler
  • Lav din egen amulet af gevir og horn
  • Skriv dit navn med runer

På togt - familierundvisning 

Tag med på familierundvisninger, hvor der er sat fokus på vikingerens handelsrejser. Her møder du købmanden 'Ottar' på hans rejse fra det nordlige Norge til handelsbyen 'Hedeby' i det sydlige Danmark. Alle deltagere inddrages som besætning i fortællingen og bliver en del af historien. 

Stig ombord

Stig ombord på et vikingeskib og få oplevelsen af at være på en foranderlig sørejse over åbent hav. Alt det man ser, hører, føler og mærker, når man står til søs i et vikingeskib, mens dagen går fra klar og lysende morgenstund til et omsluttende nattemørke, og vejret skifter fra vindstille og blændende solskin til storm, torden og høj sø.

Besøg værftet

På bådeværftet, der ligger på Museumsøen, kan komme helt tæt på bådebyggernes arbejder med reperationer og vedligeholdelse af museets flåde af rekonstruererede skibe og traditionelle nordiske klink-byggede både. Forrest i køen ligger Havhingstens okkerfarvede sejl der skal repareres, herefter venter Frederikssunds jollen, Anaselma, og den færøske áttamannafarer, Trolle. For at få plads til det store reperations arbejde, er der blevet opsat et ekstra vinterværft på museumsøen. Hele vinterferien er bådeværftet åbent, så publikum kan følge bådebyggernes arbejde på nært hold.

Vinterferie 2020 - Skibet er ladet med ...?

Åbent dagligt: 10.00 - 17.00

Aktivitet og værksted alle dage: 10.30 – 16.30.
Aktiviteterne er tilrettelagt for familier med børn i alderen 6-14 år. og foregår indendørs i Vikingeskibshallen. Nogle aktiviteter kræver betaling.

Rundvisninger på dansk og engelsk:
Familierundvisning på dansk: kl. 12-12.30
Rundvisning på engelsk: kl. 15.00-15.30

Entre: Børn/unge under 18 år har gratis adgang. Første voksen 150 DKK, efterfølgende voksne 140 DKK

Vikingeskibsmuseet i Roskilde: 
Vindeboder 12, 4000 Roskilde, tlf.: 46 300 200