Vikingeskibsmuseet genåbner søndag den 16. januar

Vikingeskibsmuseet har gjort klar til en forrygende forårssæson med særudstilling om Christian 4's genfundne krigsskibe og helt nye oplevelser for hele familien. Foto: Jacob N. Andreassen

Vi glæder os til igen at kunne byde indenfor i museets udstillinger med nye vinteraktiviteter og spændende udstillinger.

Café Knarr og Museumsbutikken har været åbne for gæster under denne vinters coronanedlukning.
Nu glæder vi os til også at byde indenfor i udstillingerne og til det storslåede syn af Danmarks fem, verdensberømte vikingeskibe og igen få mulighed for at fortælle historier om fortidens mennesker, deres skibe og det imponerende håndværk, der ligger bag vikingernes utrolige bedrifter til søs.

Gratis rundvisninger og særudstilling

Mens museet har været lukket for besøgende, har vi arbejdet videre med at blive helt klar til at tage imod nysgerrige børn og voksne med nye aktiviteter.

Hver dag er der engelsk rundvisning kl. 13 og i weekender og helligdage frem til påske, vil der være dansk rundvisning kl. 11.

Hør den dramatiserede audioguide

Lyt til overraskende fortællinger om skibenes betydning for vikingetidens dramatiske hændelser. Lydguiden findes i flere udgaver; en til voksne, en til børn samt en rigtig ekspertudgave, hvor museets forskere giver indblik i deres helt særlige viden.

» Find mere information om Audioguiden og QR-kode til USEEUM app'en her...

Sjove aktiviteter i vinterferien

Vi har lagt et spændende program for familier og børn i vinterferien i uge 7 og 8, hvor der vil være gratis familierundvisning kl. 11-12 hver dag.

Om eftermiddagen åbner vi farveværkstedet, hvor I kan farvelægge smukke vikingemotiver med ægte vikingepigmenter og I kan opleve vikingernes verden i farver.

Vikingeskibet er ladet med ... (6-14 år)

I kan også selv gå på opdagelse i Vikingeskibshallen med et opdagelsessæt i hånden og blive klogere på vikingerne og hvordan de forandrede verden med deres skibe. Følg ruten på kortet og løs i fællesskab spændende og sjove opgaver undervejs.

Det er en anderledes opdagelsesrejse, der fører børn og voksne rundt i alle kroge af museets udstillinger. Når alle opgaverne er løst, vil der være en præmie til alle børn. Pris for opgavesættet er 25 kr.

Hvem kan løse MuseumsMysteriet?

MuseumsMysteriet er en digital skattejagt, der fører jer rundt mellem vikingeskibene på en sjov, underholdende og overraskende måde. Spillet er tilrettelagt for børn fra 6 år og op efter (i følgeskab med voksne).

Størstedelen af spillet foregår med øjnene væk fra smartphonen, hvor I undersøger, observerer og finder svar ved at interagere med omgivelserne.

» Mød Astrid og skurken Heidenreich med QR-koden til USEEUM app'en her...

Særudstilling 'I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt 1644' forlænget

En af de 'bedre' ting, som corona har ført med sig er, at vi har fået mulighed for at forlænge særudstillingen 'I Røg og Brand - Slaget i Femern Bælt 1644' frem til 1. marts 2023.

En kold oktoberdag i 1644 udkæmpes et dramatisk søslag, der sender tre skibe til havets bund. Flere hundrede år senere undersøges vragene af Vikingeskibsmuseets marinarkæologer.
'I Røg og Brand' viser resultatet af marinarkæologernes undersøgelser af de genfundne skibe og fortæller om de gruopvækkende hændelser, der bliver begyndelsen til enden på Danmarks magt i Østersøen.

Særudstillingen tager de besøgende med på en tidsrejse, gennem hændelserne både før, under og efter slaget. Fra de storpolitiske gnidninger, der lagde grunden til fejden mellem arvefjenderne Danmark og Sverige, til efterdønningerne med fejlslagne terrorhandlinger, tortur og storpolitiske konsekvenser. Helt frem til i dag, hvor fundet af skibene er med til at lægge nye brikker i historien om Danmark. 

» Tryk her for at læse mere om særudstillingen 'I Røg og Brand'

Husk corona-pas og mundbind

I henhold til de gældende retningslinjer for corona skal alle gæster fra 15 år fremvise et gyldigt coronapas, samt gyldigt ID, og bære mundbind.

Café Knarr og Museumsbutikken er åbne

Der kræves ikke entrébillet for at besøge Café Knarr eller museumsbutikken i Vikingeskibshallen.

» Følg dette link, for at læse om covid-19 tiltag og retningslinjer.

Vinter på Vikingeskibsmuseet:
Alle dage: engelsk rundvisning kl. 13-14
Alle weekender og helligdage: dansk rundvisning kl. 11-12
12. til 27. februar: Vinterferie med særlige aktiviteter for familier og børn kl. 10-16

Digitale oplevelser
Audioguide i vikingeskibshallen
MuseumsMysteriet

Sæsonkort
Få alle sæsoner med og investér i et sæsonkort.
Det koster 170 kr. og giver adgang til Vikingeskibsmuseet hele 2022.

Entrébillet voksne
1. jan - 30. april: 125 kr.
1. maj - 23. oktober: 160 kr.
24. oktober - 31. december: 125 kr.

Familiebillet (2 voksne + børn 0-17 år)
1. jan - 30. april: 230 kr.
1. maj - 23. oktober: 300 kr.
24. oktober - 31. december: 230 kr.

0-17 år har altid gratis adgang.